• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не, заводската цена на Expert 20 + RB20 е 3976лв :cool: Ти си засякал някаква промоция
kalin72 - майстор
Чудесно, това, което съм дал, е от 2014та година, и ми е много интересно защо няма официално написано за цената му, и че изобщо се произвежда, а се разнасят слухове като за апокрифна книга :lol:
Да, тогава горелката беше по-евтина. Цените ги няма в сайта, понеже производителят не продава дирекно на крайни клиенти, а чрез дистрибутори, които поемат сервиза. В сайта на Бош също няма цени, в сайта на Ерато също. Обяват се само промоциите. Не изказвам мнение как е по-добре - дали да ги има цените или да ги няма в сайта. Аз предпочитам да ги има, но това си го решава производителят. Но не са тайна - питаш дистрибутора за твоя регион и ти ги казва - никой не може да обяви по-високи цени. Не знам защо трябва да разчиташ на слухове?
VelinPetrov - специалист
Аз не разбирам защо го НЯМА КОТЕЛА в сайта като продукт на Грейко ? За цената ясно, както каза Лазар така са и Ерато и др. фирми.
kalin72 - майстор
Не се изразих правилно, като споменах само цена...
Да, като производител цените може и да не присъстват на сайта им, но поне думичка, че произвеждат котел е хубаво да има :) Както и някакви технически характеристики.
DimitarD - специалист
VelinPetrov написа:
Точно затова търся мнения и инфо по въпроса за да направя нещата максимално добре откъм финанси/качество. Не искам да променям всеки сезон я горелката, я котела. Ще се радвам за още мнения от колеги по въпроса.
Лично аз, ако сменях котела бих си търсил такъв който лесно се почиства, а не дали е чугунен или стоманен. Най-важното е да не ставаш бубарак и да не изстива котела при продължителното чистене.
Всичко останало е реклами.
andy_forresite - майстор
Колеги, котелът Грейко експерт 20 кw дали е удачно да го куплирам с полска горелка? Искам горелката да му е отдясно, т.е. стоейки пред котела тя да е от лявата ми страна. Не й знам размерите за присъединяване и нямам представа дали ще позволи да я сложа отдясно.

Лесно ли се чисти този котел и дали пепелникът е достатъчно добре разположен че да не трябва да го повдигам на фундамент?

Понеже сега е близо 20° ще помоля собствениците на грейко експерт да щракнат някоя снимка на топлообменика и димогарните тръби. Ако може снимка с отворени вратички да видя достъпа за чистене.

Към незакупилите си отоплителна инсталация - очаквайте предложение да се комбинираме за доставка на горелка от Полша за да разделим цената на доставката. През месец май се очертава да купувам ... каквото ще купувам. Да ме имате предвид за комбина и ако може да изчакате дотогава. Харесал съм модел за 1234 лева с управление тимел (с цветния тъч скрийн екран 4:3) новия модел. Менюто най-вероятно ще е на полски (ако няма английски или руски) и гаранция йок :rolleyes: . В цената в момента влизат "шмиргела" :-D , приспособления за почистване на котел, а бункерът е за 180 кг. гориво.
filmatoplo - майстор
Котела на Грейко е много хубав, лично отговарям, кпд му е много високо, може да се куплира с почти всяка горелка. Котел 20 вади около 35 киловата, котел 30 вади около 45 киловата, говоря за топлообменника.
Ай стига бе, котел Грейко с горелка за въглища? Язък за котела :-D
filmatoplo - майстор
Котела нищо няма да му стане, ама въглищата не са да ги палиш и гасиш през 20 минути, дано да топлиш над 150кв м.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Препоръка при избор на стоманен (чугунен) триходов котел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: