Най - вълнуващия въпрос зимно време.
taylor1 - напреднал
пет яну 18, 2019 12:33 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет яну 18, 2019 8:15 amtaylor1 написа:
Поръчах и монтирах този комплект Honeywell MT4-230-NC и двупътен вентил V5832A4008, DN15, Kvs 1.6, PN16 Honeywell. Свързах задвижката на мястото на помпата. Контролера на горелката отваря и затваря веригата към задвижка, обаче тя не реагира. Спазена е схемата за свързване, оказана от производителя.
https://productcatalog.honeywellhome.co ... 1r0307.pdf
Именно
fbr - майстор
Трябва да мине известно време за да задейства задвижката. Не става веднага. Около 5-10 мин.
taylor1 - напреднал
пет яну 18, 2019 2:49 pmfbr написа:
Трябва да мине известно време за да задейства задвижката. Не става веднага. Около 5-10 мин.
Над два часа стои под напрежение..
пет яну 18, 2019 4:10 pmtaylor1 написа:
Имах в предвид да прочетеш инструкцията, а ако си го сторил- още веднъж.
taylor1 - напреднал
пет яну 18, 2019 4:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет яну 18, 2019 4:10 pmtaylor1 написа:
Имах в предвид да прочетеш инструкцията, а ако си го сторил- още веднъж.
Монтажа съм направил както е по инструкция. Щифта притисна главата към винтила. Винтила затвори потока на водата. Свързването към контролера съм извършил само като разкачих кабела от помпата и с клеми ги присъединих към кабелите на задвижката. Спазил съм показанта схема. Проверих с фазомер за наличие на фаза към задвижката. Всичко на теория според мен е ок. Дори свалих задвижката от вентила. Проверих с натиск на ръка, но няма промяна.
fbr - майстор
Като е под напрежение главата затопля ли се. Индикатора върху главата не си ли променя състоянието.
taylor1 - напреднал
пет яну 18, 2019 5:02 pmfbr написа:
Като е под напрежение главата затопля ли се. Индикатора върху главата не си ли променя състоянието.
Не не се затопля, и индикатора не се премества. Възможно ли е напрежението от контролера да е проблемно?
пет яну 18, 2019 5:34 pmtaylor1 написа:
пет яну 18, 2019 5:02 pmfbr написа:
Не не се затопля, и индикатора не се премества. Възможно ли е напрежението от контролера да е проблемно?
Не. Спазил ли си фаза и нула? Задвижката NC ли е?
fbr - майстор
Измери с мултицет или пробна лампа, идва ли 220 волта до задвижката.
taylor1 - напреднал
пет яну 18, 2019 5:58 pmfbr написа:
Измери с мултицет или пробна лампа, идва ли 220 волта до задвижката.
NC e. Идва 217V +- няколко. Спазих по инструкция +.. От чудо после ги обърнах, но резултата си е все същия. Да беше китайско да съм го захвърлил, но... :(

Тема "Бойлер със серпентина - муфа термостат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: