• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Staio1 написа:
zlatkob написа:
Монтираха ли го вече?
Не е пристигнал още! До 15.06. е срока за изработка и доставка. Като е готово ще пиша отзиви!
Дали поне са купили вече ламарините? Ти плати ли им капаро, да имат за материали?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
LazarGanev написа:
... Ти плати ли им капаро, да имат за материали?
Не виждам нещо чак пък лошо в това. Ти почвал ли си бизнес само със знаенето и двете си ръце :-)
Ма как ще е лошо, всеки така е почнал :wink:
andy_forresite - майстор
Не мога да разбера кое му е трудното да се изразяваш ясно и директно без заядливи подмятания, шикалкавения и без скрит подтекст. Колко милиметра е дебела водната риза? Сподели тук с нас, моля.
Първите такива котли навършиха колко ... 5 години :? . Не съм чул или чел някъде да има протекъл или ръждясал.
Staio1 - специалист
Дали поне са купили вече ламарините? Ти плати ли им капаро, да имат за материали?[/quote]
Да платил съм капаро при сключен двустранен договор, пък те за какво ще ползват сумата си е тяхна работа.
Staio1 - специалист
Няма смисъл от спорове и заяжданици. Продукта така или иначе вече съм го избрал и поръчал, пък каквото дойде. Когато писах темата ми отговори само 1 човек и в продължение на 10на дни никой друг не даде мнение, сега вече няма голямо значение, тъй или иначе скоро ще имам преки наблюдения , а до края на годината ще си покаже точно какво съм купил че то сега и няма да може да се пробва много в жегите. Все пак благодаря за мненията ви, но сега си мисля че по-полезни биха ми били съвети от собственици на тази система, относно някакви капризи и тънкости при експлоатацията на системата.
Staio1 написа:
Когато писах темата ми отговори само 1 човек и в продължение на 10на дни никой друг не даде мнение,
А бе един-двама, няма значение, важното е, че си ги послушал :wink:
andy_forresite - майстор
Знам за 4-ма собственици на този котел. Проблеми няма с дървените пелети. Само една сменена запалка (гаранционно) и то за торч 1. Със слънчоглед - не знам. Надявам се да гори и с тях. От тези 4, двама са във форума. Плюс ти и аз, ставаме 4 човека от форума. Стига да не ми дойде изневиделица някоя финансова плесница (като тази за 1000+ лева от днес), ще има с кого да споделяш впечатления.
Вземи си регулируем термостатичен трипътен вентил с възможност да го сложиш на 50° и така да ползваш 55 градуса като зададена на водата. А защо не и 45 на вентила и 50 зададени. Би трябвало нищо да не му стане.
6osi6 - майстор
andy_forresite написа:
Вземи си регулируем термостатичен трипътен вентил с възможност да го сложиш на 50° и така да ползваш 55 градуса като зададена на водата. А защо не и 45 на вентила и 50 зададени. Би трябвало нищо да не му стане.
Значи Торч, освен че тежи само 150 кг, няма функция за управление на вентил със задвижка :) Заслужава си всеки лев Торча.
В нормалните управления с тази функция градусите на инсталацията могат да се свалят до 5, или да се променят спрямо външната температура или от приложение на телефона :yawinkle:
andy_forresite - майстор
Това с промяната спрямо външната t° го виждам като екстрата при колите автоматично светване на фаровете при стъмване и автоматично задействане на чистачките. Повечето от нас ги включват когато поискат и са напълно окей с това. Според моето схващане възможността да коригирам от интернет било от РС, смартфон или смарт ТВ, градусите на изходящата вода (което управлението прави доста точно) компенсира напълно липсата на тази допълнителна функция.
В крайна сметка ако се зададат 65 градуса на водата, а стаите ще се затоплят с 57° в дадения ден, управлението ще свали мощността до минимум. За времето до достигане на 10 градуса над зададените при 3 киловатчаса топлинна мощност (в случая 75 градуса) може някоя термоглава да отвори и да поеме от температурата. В моето жилище няма да се сблъскам с този проблем поради липсата на топлоизолация на този етап. Но тази функция ще бъде от полза на staio1 ако неговите 2х60 кв.м. са с прилична топлоизолация - управлението щеше да вземе предвид корекционния коефициент, да свали градусите от 65 на 58 и нещата да се получат без горелката да претопли водата и без да се създаде "опасност" от гасене на пламъка. Може би затова в брошурата пише, че по-малкият котел е за 150-250 квадрата жилищна площ със съответстващите на наредба 7 коефициенти за топлопреминаване на стени, тавани и прозорци. Последното се подразбира де, не го пише изрично. Наистина, когато се изчислят топлозагубите на 150 кв жилище при 10 гр външна температура идва точно 3 квч нужна мощност. Значи при 12-13 градуса водата в казана ще се претопли и горелката ще трябва да спре, но тя така или иначе повече не може да си намали мощност. А три квч са си много прилична минимална мощност.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 21

Тема "КАКЪВ ПЕЛЕТЕН КОТЕЛ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: