• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nandrolon - специалист
Колега пишеш за пушек в бункера.

От шлаката пелетите се запалват в шнека все по назад и по назад и накрая почват да горят наобратно т.е. димът е по шнека.

Същото при мен, изключва от жега на горелката накрая.

За една бройка да се стопи гофрето,гледам започнаха да прехвърчат въгленчета нагоре.
nandrolon - специалист
Същата шлака и с пелетите на Тория Велинград.

Отивам за нещо различно от чам...
yasoo - специалист
Еми правих няколко експеримента последните дни и обратно на повечето мнения по-горе нещата се нормализираха не с увеличаване на подаването и вентилатора а с намаляването им. Намалих една идея подаването на пелети както и оборотите на вентилатора и последните 2 дена нямам проблем.

Пушека в бункера изчезна, а буците от изгорелите пелети пак ги има, но са по-мънички, още по-лесно се ронят и все пак изпадат.
nandrolon написа:
Колега пишеш за пушек в бункера.
От шлаката пелетите се запалват в шнека все по назад и по назад и накрая почват да горят наобратно т.е. димът е по шнека.
Еми не, не е такъв проблема при мен... температурата в шнека до сега никога не е надхвърляла 28-29°C.
nandrolon - специалист
И тук нещата вървят към горивния процес. 3 вида пелети като последните букови А+ и същата работа.
filmatoplo - майстор
Имал съм случаи 4 вида пелети ,никой не става ,едва ли при теб е така но се е случвало .
nandrolon - специалист
Гледам, че пак се опитва да припушва по гофрето на шнека.

Дали тягата на комина има отношение към проблема. При мен е ф.130 при изискване на мин 140 и извод 160.
Като цяло тегли здраво ,но това на око. Комина е лят от 80 те години поне 12 м висок.

Та като цяло как се познава при проблеми с тягата?

Блгодаря :partyman:
filmatoplo - майстор
Комина може да има тяга ,обаче ако котела е замърсен - също може да пуши ,имал съм мн такива случаи .
n.ganev - майстор
Писал съм и аз, че щом пуши шнека, че и в бункера причините са само две:
1. Непочистен котел - задръстен.
2. Непочистен комин - задънен.
Познайте какво се случва при комбинацията 1 + 2.
nandrolon - специалист
Всичко е чисто ново при мен. Мога да обединя 2 тръби на комина и да стане ф260 ако не реша другояче проблема.
Но припушва само когато има нагар по горелката.

Чакам становище на продавача...
nandrolon - специалист
Това е от около 16 часа работа с пелетите на Schweighofer. И вече димът е в бункера.
https://www.youtube.com/watch?v=abr4PLzLtjQ
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Пепелта от изгорелите пелети не изпада" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: