• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
D.Dimitrov - помощник
шоп написа:
D.Dimitrov написа:
Тръбите са от онези трислойните с резбовите връзки и гумените о-пръстени. Като цяло се държат добре докато някой не ги срита. Ама пълно щастие няма и където се наложи ще подменям.
Колега, от опит ти го казвам, това са най-неподходящите тръби за изграждане на една отоплителна система. Предполагам и на теб ще ти предстои да си научиш урока.

Не препоръчвам дори и по-добрите стаби и тръби лепящи се със стъкофибър.

Малко по-скъпо, но след време определено с най-доборто съотношение цена -качество е стоманена или медната тръба.
Голям и нафукан магазин във Варна. Питам какво е най-доброто за инсталация с котел и радиатори?
Е как какво бе! Ми тия белите. Ние ги ползваме от толкова време и проблеми никакви.
Замълчах си.... глупаво.... и купих. Монтирах и донякъде се получи. Ма донякъде. Сега навсякъде където мога ще сменям. А останалите когато и където се наложи. Ма все ми се ще да опитам и тия дето ги недолюбваш: http://www.pipelife.bg/bg/03_Producti/0 ... e_Pipe.php
За по-лесно де. Щот от стоманените ме навяват едни мъчителни спомени а с медните съм още по на тъмно.
D.Dimitrov - помощник
maistora1965 написа:
В началото питаше за слънчогледови пелети не е вярно че събират мишките от квартала,мишките не ги ядат само пробват и се отказват но заиците много ги обичат :lol: .Аз от три години съм на слънчогледови но имаи в предвид че отделят много пепели трябва чистене на котела.Тази година явно производителя е добавил и нещо друго освен слънчоглед защото разхода до момента ми се е вдигнал почти двоино а пък в котела е ужас.Така че не разчитаи само на слънчоглед вземи първо да пробваш.
Благодаря! Ценно и полезно мнение.
Относно чистенето в началото докато не знам какво е без него сигурно ще ми се струва песен на фона въглищата. После ще се разглезя и ще прежаля зайците.
benimm8808 - специалист
D.Dimitrov написа:
Ма все ми се ще да опитам и тия дето ги недолюбваш: http://www.pipelife.bg/bg/03_Producti/0 ... e_Pipe.php
Незнам защо колегата шоп,реагира така скептично към PPR тръбите с фибростъкло,но лично аз позвам и съм много доволен,ако са за външен монтаж слагаш скоби на през 60-80 см. Издържат до 100 гр. без ядове( изпробвано на едно парно на дърва,кипна).Пробвал съм само чешките FV plast,и съм доволен.
шоп - майстор
benimm8808, не са лоши и вършат и ще вършат работа, просто медните тръби са по-добри. Не са безбожно скъпи и много лесно се работи с тях. Няма чести скоби, няма изкривяване и провисване. Мен лично много ме дразни тръба огъната и провиснала от висока температура.

Абе в края на краищата не препоръчвам само бялата тръба на руло с ал. вложка, защото проблема са фитингите и. Макар, че има много качествена такава италянска тръба с цена над 4 лв/м за ф20, а фитингите към нея са на тройна и четворна цена от масовите. Цената гони все едно работиш с мед :shock:
n.ganev - майстор
filmatoplo написа:
:partyman: Наздраве колеги ,преди час се върнах от обект на 70 км от къщи ,така се наложи не мога да оставя хората ,та подкарах един Дакон с Грейко рб 20 . Относно тръбите - аз като по Прос съм с Медни ,въобще не знам че имам тръби ,а който е с Ал сложна ...... :) .още веднъж наздраве на братя Ганевци . :partyman:
На здраве именици :yawinkle: .Вчера подвързвах първото котле на Виктория и днес успешен пуск :supz: :supz: .Иначе идната седмица ще пусна още едно Викторианско котле и 15тата камина и това ще е за тази година.
filmatoplo - майстор
:santa: Наздраве на двамата Ганевци . :partyman:
filmatoplo - майстор
:? Тя бъкличката стигна до половината :lol: :partyman:
6osi6 - майстор
D.Dimitrov написа:
[Относно чистенето в началото докато не знам какво е без него сигурно ще ми се струва песен на фона въглищата.
Въглищата правят по-малко пепеливи налепи, които падат сами с удар, продухване или почистване с прахосмукачка. След като се изчисти въглищната пепел под нея се показва белият фон на слънчогледовата, който е добре прилепнал към стените на котела, мазен и очевидно не се чисти по начините с които се маха въглищната пепел.
gnt69 - майстор
Слънчогледовия пепел пада с мека четка за боядисване. И със телена пада разбира се. Не знам как е при чугуна ама от ламарината пада много лесно почти с поглед. :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Нов член в клуба на Грейко!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: