Най - вълнуващия въпрос зимно време.
andy_forresite - майстор
Горелката е голяма за твоята площ. Къщата трябва да е 3 пъти по-голяма.
С какъв темп стаите губят температурата?
Нагласи помпата да се изключи на 54-55 градуса. Заданието увеличи на 65.
Кюнецът пАри ли? Съгласувал ли си настройките със сервиз или познат със същата горелка? През колко часа се гаси и запалва отново?
ktch_1964 - специалист
Здравей, Петров П. не съм виждал на живо тази горивна камера и се учудвам много от предложената цена за нея.
Това желязо толкова ли е високотехнологично или е от някъкъв благороден метал, че струва толкова?
Ако ти не можеш да се справиш, покажи го на някой който умее да работи с метал и има нужните машини да ти каже не може ли
да се оправи това измятане. Качи някаква снимка за да видим за какво става въпрос.
съб яну 25, 2020 10:57 amktch_1964 написа:
Здравей, Петров П. не съм виждал на живо тази горивна камера и се учудвам много от предложената цена за нея.
Това желязо толкова ли е високотехнологично или е от някъкъв благороден метал, че струва толкова?
Ако ти не можеш да се справиш, покажи го на някой който умее да работи с метал и има нужните машини да ти каже не може ли
да се оправи това измятане. Качи някаква снимка за да видим за какво става въпрос.
[/ тези издатини задържат изгорелите пелети и се получава малка планина която нарушава горенето опитах да ги нагрея и да чукна решетката да се върне обратно но е от някаква жилава сплав и не връща на обратно. Мисля че е хром никел и все пак цената е обидно висока

Прикачен файл

20200201_190110.jpg
Здравейте, ползвам горелката с UPS на Golden Fier с акумулатор от 75 a/h. Проблема е че когато работи няколко часа с Ups изведнъж горелката забива. Показва на дисплея надписа от снимката по- долу. Помислих, че проблема е в акумулатора и го смених веднага с нов, но проблема продължи. След като я гасих няколко пъти се оправи. Моля ако някой има решение да ми каже. Надписа отдолу е на испански и означава "Моля изчакайте" Благодаря.

Прикачен файл

IMG_20200206_110808.jpg
Здравейте, ползвам горелката с UPS на Golden Fier с акумулатор от 75 a/h. Проблема е че когато работи няколко часа с Ups изведнъж горелката забива. Показва на дисплея надписа от снимката по- долу. Помислих, че проблема е в акумулатора и го смених веднага с нов, но проблема продължи. След като я гасих няколко пъти се оправи. Моля ако някой има решение да ми каже. Надписа отдолу е на испански и означава "Моля изчакайте" Благодаря.

Прикачен файл

IMG_20200206_110808.jpg
Според мене забива няма значение ,че си го сменил .
нед яну 01, 2017 2:48 pmfilmatoplo написа:
Правя ги часовник ,ама трябва да съм при горелката ,имам над 20 монтирани с различна мощност от 25 до 150 киловата. .Малко са капризни особено с по лоши пелети .О настройките които показа някой неща ми изглеждат странни ,има ли включен термостат ако да какъв .Със такава горелка пел 40 топля ад 500-600 кв м
Разход това е много разтегливо понятие ,няма как да гори под 60 кг таз голяма горелка .На мойте дисплеи степените са дадени така .
Feed 8 sec
Cycle 20 sec
Fan 26%
А при теб нещо неразбираемо ги виждам .
Здравейте имам проблем с горелката, тази нощ е изгаснала и изобщо нито свети, нито никакви реакции да работи? Може ли телефонен номер на Майстора ? :)
Димитър Димов - специалист
нед дек 13, 2020 8:54 amМ.Стоянова написа:
нед яну 01, 2017 2:48 pmfilmatoplo написа:
Правя ги часовник ,ама трябва да съм при горелката ,имам над 20 монтирани с различна мощност от 25 до 150 киловата. .Малко са капризни особено с по лоши пелети .О настройките които показа някой неща ми изглеждат странни ,има ли включен термостат ако да какъв .Със такава горелка пел 40 топля ад 500-600 кв м
Разход това е много разтегливо понятие ,няма как да гори под 60 кг таз голяма горелка .На мойте дисплеи степените са дадени така .
Feed 8 sec
Cycle 20 sec
Fan 26%
А при теб нещо неразбираемо ги виждам .
Здравейте имам проблем с горелката, тази нощ е изгаснала и изобщо нито свети, нито никакви реакции да работи? Може ли телефонен номер на Майстора ? :)
В една друга тема един от корифеите помагащи във форума по темите за отопление ми каза че дистрибуторите (майсторите)не са длъжни през почивните дни да оказват помощ,все пак и те с хора,като изключим факта че ти взимат 3-5 хил.лв. за да ти продадат някакъв продукт който се обслужва само в работни дни и от 9 до 17ч.. Любезно ме посъветва помисля за алтернативно отопление, да си купя кюмбе и да го ползвам докато дойде време майстора да се отзове.Пиши на лично съобщение на filmatoplo ,може и да ти даде съвет.
filmatoplo - майстор
Тези горелки са меко казано капризни ,преди всеки сезон иска профилактика .Слабо место,запушва се тубуса с пепел,запушват се сторите на тубуса,изгаря нагревателя,пълни се издухвания мотор с пепел и блокира .Ако не свети въобще дисплея трябва да се проверят предпазителите на платката ,ако са изгорели има и причина да изгорят ,трябва да се тестват вентилаторите и шнековете да не са блокирали .Почти не е за направи сам .Имал съм случаи да не издържа платката и се налага смяна ,или ако не бързате пращане на ремонт .От къде сте .
Може ли настройки да ми пратите ако имате? Благодаря!

Тема "Пелетна горелка BurnIt PELL" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: