• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
gnt69 написа:
geniya написа:
gnt69 написа:
Според мен трябва само да вдигне вентилатора. Аз имам 20 ка и доколкото знам 30 ката е същата само главата е по различна. Да каже някой с 30ка който гори дървестни пелети колко е въздуха. :partyman:
Хайде пак гледаме на съседа настройките :x :x :x
На всеки са различни, с малко ама различни.
Може да са малко различни ама на човека не му гори въобще.
На котел Грейко и горелка Грейко въздуха за изгаряне на 6 кила дървестни пелети на час е почти еднакъв. Не говорим за перфектно горене а за изгаряне на пелетите. :partyman:
При мен на дървесни са 43-46%
при фъстъчени 54-57%

Почти са едни и същи на РБ20 и РБ30, които съм виждал в действие.
LazarGanev - "Велик майстор"
georgiev.boyko написа:
Гледам, че инсталатора почти е затворил клапата не знам да я пипам ли? Комина ми е 25 мм и излиза на 10 метра.
За коя клапа става дума - на паралелния котел на твърдо гориво ли?
andro440 - майстор
инстлатора едва ли се е занимавал с другия котел ,не знам каква е клапата на грейковския ,но виадруса гори и с напълно затворена клапа без да пуши ,понеже е леко рязната и не затваря плътно
LazarGanev написа:
georgiev.boyko написа:
Гледам, че инсталатора почти е затворил клапата не знам да я пипам ли? Комина ми е 25 мм и излиза на 10 метра.
За коя клапа става дума - на паралелния котел на твърдо гориво ли?
LazarGanev - "Велик майстор"
Знам, което означава, че затворената клапа не спира тягата през втория котел, което пък убива тягата през пелетния. Затвори отклонението към втория котел за проба.
bai_bradyra - специалист
Ако двата котела с в един комин, да не прави нещо като сифонен ефект и да ти губи тягата в комина. Затвори отвсякъде другия на твърдо гориво.
п.п. писали сме едновременно с Лазар..
andro440 - майстор
А кой е инсталатора ????
andro440 - майстор
Според мен ,в случая не иде реч за тяга на комина -а за неправилни дози и затворена НАПЪЛНО КЛАПА ,на пелетния ,,грейкото си духа и си гори и избутва димните дори и през съвсем тесен комин . явно човека не иска да разбере ,че това не е печка на кюмюр и не слуша ,като му говоря ,как да си определи правилната доза
gnt69 - майстор
geniya написа:
gnt69 написа:
geniya написа:

Почти са едни и същи на РБ20 и РБ30, които съм виждал в действие.
Извинявам се мислех че има голяма разлика. все пак става въпрос за 2-3 кила разлика при 20 и 30.
kolcho - специалист
georgiev.boyko написа:

Сега измерих и шнека подава 1850 грама за 6 минути или 18.5 кг на час.
Е, вече знаеш причината за недоизгорелите пелети - вкарваш три ПЪТИ повече от това, което горелката може да изгори!
gnt69 - майстор
kolcho написа:
georgiev.boyko написа:

Сега измерих и шнека подава 1850 грама за 6 минути или 18.5 кг на час.
Е, вече знаеш причината за недоизгорелите пелети - вкарваш три ПЪТИ повече от това, което горелката може да изгори!
Не е така той говори за пелети подавани през шнека при един час непрекъсната работа.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Пелетите не изгарят, но защо" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: