Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Maximus77 - напреднал
tokata123 написа:
Maximus77 написа:
tokata123 написа:
Колега какво стана с помпата? Как се държи сега?
...проблем с догарянето на пелетите и разхода
На коя степен на изгарят пелетите? Кажи колко ти е времето на подаване на максимум и минимум а и вентилатора на какви проценти е. През колко време се подава гориво? Премери ли какво количество подава шнека за 1час?
Не съм премерил колко подава за един час. Настройките ми са следните: на минимум подаването на пелети е 1.2 секунди на максимум 4 секунди вентилатора на минимум е 30% на максимум 40% период за подаване на пелети 30 секунди
tokata123 - напреднал
Увеличи максималния вентилатор поне на 50%. Така трябва да започнат пелетите да изгарят добре. При мен макс вентилатор е 43% а периода е 37сек.
Maximus77 - напреднал
tokata123 написа:
Увеличи максималния вентилатор поне на 50%. Така трябва да започнат пелетите да изгарят добре. При мен макс вентилатор е 43% а периода е 37сек.
да но така пламъкът не излиза напред това проблем ли е
tokata123 - напреднал
Как така не излиза напред? От къде излиза?
Защо не опиташ да час или два и ще разбереш аз пробите ги правя по ден два даже.
Maximus77 - напреднал
tokata123 написа:
Как така не излиза напред? От къде излиза?
Защо не опиташ да час или два и ще разбереш аз пробите ги правя по ден два даже.
имам предвид че пламъкът от горелката при увеличаване на вуздуха не излиза от горивната камера на не повече от 10 см
filmatoplo - майстор
При някой горелки повечето въздух гаси пламъка ,пелетите остават само като нажижен въглен ,след успокояване на силата на въздуха - пак пламват .
Maximus77 - напреднал
filmatoplo написа:
При някой горелки повечето въздух гаси пламъка ,пелетите остават само като нажижен въглен ,след успокояване на силата на въздуха - пак пламват .
вие със същата горелка ли сте ?
Maximus77 - напреднал
Колеги моля ви някой ако има горелка като моята Green fire да сподели текущите и настройки. Благодаря!
filmatoplo - майстор
Не ,но точно така се случва с пламъка ,освен въздуха има и пелети които не се палят и горят бързо .
tokata123 - напреднал
Увеличи периода тогава, но според мен трябва да вдигаш вентилатора.

Тема "Преустрояване на котел за горене на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: