Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fox_vt - майстор
cholev написа:
100м2. Приземен етаж, вътрешна, външна изолация, тухла + 50санта камък.
Иначе да- питите са мръсни доста.
Строшихте си клавиатурите от цъкане и нищо. Човека е отговорил на всичко.
По въпроса за това що на минус нам колко се справил а на плюс еди колко си пак толкова, отговора е във първото изречение. Външната температура при тези стени ще влияе чак след половин година.
По втория въпрос що не топли, второто изречение. Не само филтри има във един климатик. Изчистваш питата и ако пак не топли проверка на въздушен датчик. Можеш и да го рестартираш за всеки случай.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Наемаш ли се да смъкнеш панела?
Духни пък с компресора и почисти там колкото можеш ако не се наемаш.
Утре мога да ти пратя линк със снимки на разглобяването.
cholev - майстор
Видях два винта отпред за сега. Пращай линка да видиме.
Интервенцията ще да а е лятото.
Мисля, че ще може без да смъкваш жалюзите, пък ако не може ще смъкваш.
4 видии, три челни щипки и още две отгоре.
Лявата челна е на 10-та снимка. Дясната и третата (точно над надписа MANUAL AUTO) се виждат на 13-та снимка.

FUJI RSA12LGC

:partyman:

ПС: Вентилатора го нагласи на HIGH или MED, забрави АУТО-то. При Фужди вентилатора не работи на зададената степен, а на всички под нея. Ако не се наложи няма да я включи изобщо.
Ауто вентилатора е тъп режим и става само за малки и много добре изолирани помещения, при които е достатъчен най-слабият вентилатор. При ауто с много ще бърка температурата.
Пробвал съм на най-слабият вентилатор и задание 30гр., духа слабо с 50гр. и отива на тавана - надолу нищо не се усеща.
cholev - майстор
Тази зима топла, горе долу нещата спят.
Да не отварям нова тема. Въпроса е.
Климатика Дженерал 12 навърши 10зими. Да го сменявам или някаква профилактика. Ваше мнение. Има ли някакво правило. Например работил 10години не си заслужава да се занимаваш с него.
radius - майстор
Единствено, ако Парксайд пуснат климатик, си заслужава смяната :lol:
Нищо му няма, таман се е разработил. Но една качествена профилактика няма да му е излишна.
На "големите" марки сменят лагери на 5-тата година че и по-рано, пък твоя 10 е изкарал.
Какъв модел е кажи поне.
Хубаво е да се почисти поне питата на вътрешното и турбината.
Ако има нужда и питата на външното.
Аз не бих разкачал телата по какъвто и да е повод. Колкото може на място, внимателно почистване.
burner - специалист
Аз съм имам различни климатици, два Фуджицу, на няколко години и преди 3-4 дни единият 12 започна да не работи добре. С признаците от първата страница на темата. Направи ми впечатление, че като го пусна на високи обороти, работи добре. Филтрите отпадат, разгледах вътрешния топлообменник - сравнително добре. Достигнах до извода, че вътрешното тяло прегрява. Хрумна ми да го погледна отгоре, взех огледало и фенерче, и - греда. Отгоре плътно запушен с мъх, и то като се има предвид, че преди две години е чистен основно, със сваляне на турбина и т.н. Изчетках го отвсякъде на сухо ( все едно бръснене на сухо) колкото можах и чудо - всичко тръгна без грешка. Аз ползвам около 9 климатика, от 32 до 9, 5 марки от много години. Достигнах до извода, че климатикът трябва да се чисти основно всяка година, а не да се задъни отвсякъде и тогава със зор, и по време, което не ни е удобно. Не е нужно да се ползват скъпи спрейове - достатъчно е едно Мелио и после обилна промивка с вода. Ако това се прави редовно, някъде май-юни и после климата се включи на охлаждане, за да кондензира вода и се промие добре питата, проблеми няма да има.

Тема "Климатика не регулира температурата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: