• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
MASTER - специалист
Бе какви пари за качване по стълби, всеки майстор е длъжен да има крила.
MASTER написа:
Бе какви пари за качване по стълби, всеки майстор е длъжен да има крила.
Хихи, участвах в реклама на редбул, фотошопа резна въжетата и добре, че шефа не видя.
Тая тема си ..............
andro440 - майстор
Харесах думите на Филма ! Аз също ,като майстор /но в друга сфера / се възмущавам от такива клиенти.Всеки клиент., сам си избира майстора ,след обстойно проучване , оглеждане на предишни обекти и Т.Н. ,Какво толкова има, да се дъвче по темата ? Много или малко пари -ами на , който не му се дават пари ,си запретва ръкавите и спестява за монтаж .При мен и с моите клиенти,нещата са различни -те не питат за цена -искат аз да го направя ,защото са питали предишни клиенти , и са ориентирани в цена ,както и с отзиви .Елементарно е.
dobrev - специалист
Любимите номера на нашенския майстор: да се награби с няколко обекта и да се вясва за малко на всеки от тях, като прецака срока за завършване. Да започне работата и да почне да мрънка за още пари, защото излязло още това и онова.
Затова един съвет от мен: авансово не повече от 30% от парите за труд и при никакви обстоятелства да не се дават останалите пари преди пълното завършване на работата. Искайте в началото точна сума за труда и не се съгласявайте на промяната при липса на повече свършена работа.
kolcho - специалист
nikito_sv написа:
Колеги някой знае ли на какви цени работят майсторите на парна.Намерих човек,който ми иска 1000лв.за инсталиране на пелетна камина и 5-6 радиатора... Нормално ли е за работата 1000 лв.Много ми се виждат. :?
Не знаеш колко струва инсталацията на една отоплителна система, но уверено си озаглавил темата си с любезното "Майстори без срам"? Явно не би имал нищо против да четеш за някой в твоето положение в тема със заглавие "Клиенти-безсрамници"?
Хе, хе :lol:
Последна промяна от kolcho на чет фев 09, 2017 11:44 pm, променено общо 1 път.
Chefo77 - майстор
dobrev написа:
Любимите номера на нашенския майстор: да се награби с няколко обекта и да се вясва за малко на всеки от тях, като прецака срока за завършване. Да започне работата и да почне да мрънка за още пари, защото излязло още това и онова.
Затова един съвет от мен: авансово не повече от 30% от парите за труд и при никакви обстоятелства да не се дават останалите пари преди пълното завършване на работата. Искайте в началото точна сума за труда и не се съгласявайте на промяната при липса на повече свършена работа.
Прав си за голямата част от изпълнителите, но надявам се не мислиш, че всички са един дол дренки, защото това би обидило и без това малкото останали коректни...
Лично мнение - начинът, по който АЗ процедирам: Не виждам причина парите за труд да се дават или получават под каквато и да е форма авансово. При завършване на етап - да се заплаща етапа - да. При обект, който изисква продължителна работа И ПРИ ДОГОВОРКА между клиента и майстора - на някакъв период от време - да. Но дадената сума да не превишава свършеното от изпълнителя. Сумите за материали не се коментират, нали!
Hoвoceлckи - майстор
Ми то така и така лаф си праим, да кажа и аз.
Любимите номера на нашенския клиент:
След като си дал оферта и си започнал работа, да почне да те просветлява, че някои неща ги иска еди-какси, да те "моли" да свършиш и еди-каквоси, което в последствие се е сетил. Накрая да ти изнамери куп кусури заради, които да ти отреже от договорената сума. Да те мотае с разплащането, белким ти писне да го търсиш ...
От мен съвет към подозрителни клиенти:
Работата предварително се уговаря да се заплаща на възможно най-малки етапи. След всяко последно разплащане - 50% аванс за следващия етап. Така е справедливо - риска е най-малко и по равно за двете страни.
Та хора всякакви - и майстори, и клиенти ... Някои гледат как да преебат другия, други - да си запазят името ...
nikolov333 - майстор
Значи за мене лично като клиент, мога да кажа, че никога не бих се пазарил и месил в работата на майстор, който работи така..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F3eo8lP0a5Y[/youtube]
Проблема е, че не съм срещал такива и в момента гледам клипове, за да знам, какво трябва да искам от майстора за монтажа у нас..
kozl - майстор
Клиентите налитат на безсрамни майстори, които се оплакват, че не могат да открият читави клиенти.
Какъв е извода :? Кое е първичното клиента или майстора :?
Може би клиента. Тогава каквито са клиентите, такива са и мАсторите.
Те аз карах дърта кола. И още щех да я карам ама секнаха частите. Питам тези от моргите къде са вратите, миналия път имаше, сега няма.
Шефа обяснява как за тези тарялясници никой не дава повече от 5 лева за врата, защото таратайката не струвала повече от 300 лева, колкото е цената и за скрап и вратите отишли за скрап, вместо да му заемат място за врати за по-нови коли и с възможност да се продадат на по-високите цени. Аз бех приготвил 60 лева за колкото си купих предния път, но уви, наложи се с дъртото возило аз да се раздели.
nikolson - майстор
Определено, спамърска тема. "Майсторът" нищо не е направил и вече "няма срам". Защо? Защото е поискал 1000 лева, които на някой му се струват много. Някой си купува ТВ за 300 лева, друг за 3000. Обаче темата е "безсрамници, искат ми 3000 лева за ТВ, ама ми се виждат много, щото има и по 300".
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Майстори без срам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: