Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
нед яну 05, 2020 10:41 amkalin72 написа:
вие с въглищата може би не давате едни 1500-2000 лева за горивото?
Не следя вече цената на въглищата, но последно преди 3 год купих пернишка ситна фракция за 140лв/т,
бобовдолска фракция за 160лв/т и ми подариха и един камион пепелина.

С 6 тона пернишка изкарвах зимата ( 2 ет. къща с изолация и навсякаде 25 гр + БГВ на корем)
С донбаски е малко по-скъпо, но отиват към 4т
pechkata - специалист
нед яну 05, 2020 6:31 amsian написа:
пет яну 03, 2020 6:55 pmpechkata написа:
И горите по 6 тона на сезон по 360 лв. = 2160 лв. и дишаш пепеляка на въглища - вие сте луди... [-X
А нелудите как се топлят?
На пелети и мириса на чам - направо ме кефи... [-( :supz:
ср апр 29, 2020 2:29 pmaneliya.nikolova написа:
Благодаря за инфото! :supz:
Пак заповядай, НелитооО!
yanush - специалист
нед яну 05, 2020 11:30 ampechkata написа:
пет яну 03, 2020 6:55 pmpechkata написа:
И горите по 6 тона на сезон по 360 лв. = 2160 лв. и дишаш пепеляка на въглища - вие сте луди... [-X
Изминалата зима
1.котел бош със горелка екоенергия и контролер тимел -отоплява магазин и заведение общо около 160 квадрата-не се търси висока температура -18.2 градуса ...за сезона 1700 кг. донецки по 310 лв/т. от края на октомври до средата на април
2.Къща около 130-140 м2 котел Турски 35 кв. пак с горелка (няма нищо общо със тимел-а)тук температурата е по висока ...кой колко иска (4 спални)от 19 до 25 градуса за сезона -1500 кг.от същите въглища плюс около 800 кг.костилки разни (слива и кайсия основно)сезона тук беше от началото на октомври до средата на април
За мизерията до някъде сте прави,но затова си има ръкавици маски и шапки поне на мен не ми е проблем да ки нося веднъж на 5 дни за един час максимум (това е когато се съчетава чистене и зареждане заедно)а ако е само зареждане половин час общо за 2 та котела.Да отбележа само че тази зима беше мека (аз съм в Североизточна България)предната зима турският котел ми изгори 2500-2700 кг донецки по 350 лв тона (взех ги на чували).Нея зима боша го пуснах на 5 януари и до края на сезона (средата на април) беше изгорил малко по малко от един тон донецки.
Димитър Димов - специалист
нед май 03, 2020 9:55 amyanush написа:
нед яну 05, 2020 11:30 ampechkata написа:

Изминалата зима
1.котел бош със горелка екоенергия и контролер тимел -отоплява магазин и заведение общо около 160 квадрата-не се търси висока температура -18.2 градуса ...за сезона 1700 кг. донецки по 310 лв/т. от края на октомври до средата на април
2.Къща около 130-140 м2 котел Турски 35 кв. пак с горелка (няма нищо общо със тимел-а)тук температурата е по висока ...кой колко иска (4 спални)от 19 до 25 градуса за сезона -1500 кг.от същите въглища плюс около 800 кг.костилки разни (слива и кайсия основно)сезона тук беше от началото на октомври до средата на април
За мизерията до някъде сте прави,но затова си има ръкавици маски и шапки поне на мен не ми е проблем да ки нося веднъж на 5 дни за един час максимум (това е когато се съчетава чистене и зареждане заедно)а ако е само зареждане половин час общо за 2 та котела.Да отбележа само че тази зима беше мека (аз съм в Североизточна България)предната зима турският котел ми изгори 2500-2700 кг донецки по 350 лв тона (взех ги на чували).Нея зима боша го пуснах на 5 януари и до края на сезона (средата на април) беше изгорил малко по малко от един тон донецки.
7,5 кг.въглища и 4 кг.костилки на денонощие? :?
fbr - майстор
Солидна изолация. 15-20 W на кубик се получава нейде.
yanush - специалист
костилките съм ги горил отделно от въглищата - това би трябвало да е ясно (подаването е различно-горил съм ги само на турският котел)... килограмите който съм цитирал са ориентировъчни в смисъл заредих есента 6000 кг.Ситни въглища присъствах на тегленето - разделих ги на 2 (за двата котела по равно но не съм ги теглил на кантар приемам че един чувал е 25 кг.пълня ги повече от купешките чували защото тук при нас чувал 25 кг не съм засичал от 22 до 24.5 максимум) половината чували ми стоят все още - не че съм ги броил но помещението е наполовина пълно може да има малка грешка и в двете посоки т.е. да са повече от 3 тона изгорени но може и да са по малко и ако има грешка едва ли е повече от 200 максимум 300 кг.За костилките същата работа писал съм 800 (не съм ги теглил) може да са били и повече както и по малко.Нещото което ми прави впечатлени е,че екоенергията с котел бош гори по малко от турският котел.Не продавам нито котли нито въглища.Според Тимел-а минимален разход за 24 часа 4.70 кг максимален 18 кг пак за 24 часа.

Тема "Ситни въглища, какви и от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: