Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Много по малко мръсотия ,но слънчогледови пелети са наполувина мощни от въглищата,разхода ще се компенсира от това че горивния процес се контролира по добре .
Здравейте!от този сезон съм в отбора на отопление с пелети!На съществуващ котел Солитекс 35 kw ми поставиха горелка Бисолид 35 kw.Проблемът е,че не ми ражда главата как да си направя реконструкция в котела,защото заводски на самия котел в дъното има два отвора към комина и благодарение на тях топля околната среда през комина.Гледам във форума какви ли не идеи,но явно никой до сега не се е сблъсквал с такъв модел котел.Молбата ми е ако някой има идея какво да измисля,защото няма как да поставя чугунени плочи като на Виадрус или други котли да помогне.В момента единственото което ми измисли главата е да ми направят шина,но не съм убедена до каква степен ще успея да си помогна.Благодаря предварително! :? Писах преди време,но така и не получих никакви отговори от вас.
gnt69 - майстор
Tan4eto77 написа:
Здравейте!от този сезон съм в отбора на отопление с пелети!На съществуващ котел Солитекс 35 kw ми поставиха горелка Бисолид 35 kw.Проблемът е,че не ми ражда главата как да си направя реконструкция в котела,защото заводски на самия котел в дъното има два отвора към комина и благодарение на тях топля околната среда през комина.Гледам във форума какви ли не идеи,но явно никой до сега не се е сблъсквал с такъв модел котел.
Има бая такива котли във форума ЕТО ТУК ЦЪК попрочети, напищи някое и друго лично съобщение и ще се получат нещата. :partyman:
Благодаря за отговорът!Проблемът е,че не намирам преработка на котела,когато не е поставен на кутия,а моят не е поставен!Другият проблем е,че си няма на идея как се прави настройката на горелката,ако се използва само със слънчогледови пелети.Четох в книжката на Бисолид,че има настройка за горене на слънчогледови пелети,но се оказа че майстора ми не знае за това.Идеята ми е да се поставят някакви прегради за да не бяга топлината в комина,а да се използва в котела и да си вдигна по този начин и КПД-то за топлообмена на водата.
вт авг 29, 2017 8:42 pmMiro4774 написа:
Преработване на всички видове котли твърдо гориво на пелети. Мога да кача снимки на моят котел Де Дитрих направени са 5 хода. Тем. на изхода на котела е 105 градуса при максимална мощност.
Здравейте, може ли някакъв тел.за връзка искам малко помощ за де дитрих. Благодаря
Димитър Димов - специалист
вт мар 01, 2022 5:30 pmGiglii написа:
Преработване на всички видове котли твърдо гориво на пелети. Мога да кача снимки на моят котел Де Дитрих направени са 5 хода. Тем. на изхода на котела е 105 градуса при максимална мощност.
Здравейте, може ли някакъв тел.за връзка искам малко помощ за де дитрих. Благодаря
Преди да искаш помощ от някой провери кога е бил ''тук'' за последно.Твоят човек не е влизал от 2018 г. Дано някой друг има представа за какво иде реч и да ти помогне.
ср авг 30, 2017 1:38 pmMiro4774 написа:
Това е на колега от форума снимката. По неговата схема съм го направил с ламарини.
Моят телефон.е 0895 77 94 94 ако можете и когато ви е удобно. Благодаря
вт мар 01, 2022 5:54 pmДимитър Димов написа:
Преди да искаш помощ от някой провери кога е бил ''тук'' за последно.Твоят човек не е влизал от 2018 г. Дано някой друг има представа за какво иде реч и да ти помогне.
Димитър Димов благодаря Ви за съвета но много съм нов и си взех де дитрих в бързината. Но сега не ми е ясно как да направя тези ламарини/турболатори ,само този е качил някакви снимки но не мога да ги разбера точно няма и размери абе мани мани закъсах го добре че е на вилата. И после видях от коя година е поста.
Димитър Димов - специалист
вт мар 01, 2022 7:01 pmGiglii написа:

Димитър Димов благодаря Ви за съвета но много съм нов и си взех де дитрих в бързината. Но сега не ми е ясно как да направя тези ламарини/турболатори ,само този е качил някакви снимки но не мога да ги разбера точно няма и размери абе мани мани закъсах го добре че е на вилата. И после видях от коя година е поста.
Опитай да се свържеш с filmatoplo,на много е помагал.Може и да имаш късмет.
вт мар 01, 2022 7:25 pmДимитър Димов написа:
вт мар 01, 2022 7:01 pmGiglii написа:

Опитай да се свържеш с filmatoplo,на много е помагал.Може и да имаш късмет.
Благодаря ви.

Тема "Преработване на котел от твърдо гориво на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: