Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stefan4obos - напреднал
ХЕЙ! Извинявам се предварително за невежеството , но какво ще рече секретни кранове (аз виждам , че има кранче от другата страна на радиатора , демек на противоположната на тероглавата , предполагам ,че това е входа за топлата вода , но на това ли викате секретен кран ? ) и ако това имате предвид ,каква е точно тяхната функция и какво предлагате с "лазенето по системата" (уточнете какво точно имате предвид да се направи ). Знам , че за повечето от вас сигурно това са елементарни неща и аз ви благодаря ,че имате търпение да обяснявате като на малки деца всякакви подобни щуротии . ХЕХ :lol:
preslav - майстор
stefan4obos написа:
ХЕЙ! Извинявам се предварително за невежеството , но какво ще рече секретни кранове (аз виждам , че има кранче от другата страна на радиатора , демек на противоположната на тероглавата , предполагам ,че това е входа за топлата вода , но на това ли викате секретен кран ? ) и ако това имате предвид ,каква е точно тяхната функция и какво предлагате с "лазенето по системата" (уточнете какво точно имате предвид да се направи ). Знам , че за повечето от вас сигурно това са елементарни неща и аз ви благодаря ,че имате търпение да обяснявате като на малки деца всякакви подобни щуротии . ХЕХ :lol:
Секретен кран е нещо от типа на снимката, има ъглови и прави. След сваляне на капачката има щок, с който може да се регулира потока през крана, после капачката се монтира обратно и достъпът до щока е защитен, за да не може жената да си върти главата както и скимне.
Под "лазене по системата" имам предвид, че нещата не се случват сега и на момента, врътваш малко крана, чакаш 1-2-3 часа, мериш температура в стаите. Бутането на един кран влияе на всички радиатори, но с внимателно пипане и търпение общият поток минаващ през помпата се разпределя през всички радиатори, едни греят повече (кухня, всекидневна, хол), други греят по-малко (спалня, тоалетна, стълбище, кенеф). Неудобството на такава система е, че не можеш да спреш топленето в необитавана стая, не че не можеш, но трябва пак да сваляш капачка, пак да въртиш щока, пак да балансираш системата - прдполагам обаче, че никой с локално парно не си спира радиаторите, освен ако е решил да прави ремонт или преустройство и отопление не му е нужно в конкретната стая.

Прикачен файл

010 SVS 436.jpg

Тема "Термоглава на лирата в банята ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: