lakosste написа:Със какви дървесни пелети(на коя фирма) не ти работеше добре системата? Да не би да е от настройките на горелката?lakosste написа:Здравейте и честита коледа.Благодаря,че развихте темата толкова.Аз мисля,че проблема ми е в ниските калории на пелетите.Колкото и невероятно да звучи но сега от няколко дена ползвам слънчогледови и този проблем почти го няма.Пак падат градусите като се източи бойлера но се задържат на 51-53 в най лошия случай,а когато пуснах темата ми буташе и до 46-47 градуса.Това при положение че водата в системата е била около 55-56 градуса преди да се източи бойлера.Нещо май тея дървесни пелети взеха да си ги правят през к.....ра с извинение.Вярно ,че и времето е по-топло тези дни но разликата е малка ,така че не мисля че времето е фактора в случая.
Имам питане относно бойлер на елдом с долна серпентина.
Замених си стария болер ,който беше 80 литра и беше с горна серпентина.Никога не съм имал проблем със загряването и винаги съм имал топла вода,обаче сегашният ми бойл120 литра с долна серпентина/ много ми отнема от температурата на котела.
Дали не е заради това че е с долна серпентина и винаги в основата и е студено?