Най - вълнуващия въпрос зимно време.
markoscbr - специалист
Това ще го направя Анди просто имам ангажименти до късно , зададена е 70* tm прави до 61*минава на 2ра степен и си остава там, с термоглави съм да кажа че системата ми е правена за собствена гравитация с наклони и дебели траби ф 63,ф50,ф40,ф32,ф25
markoscbr - специалист
версия 1,8-1,4
мощност 3
зареж.10сек
цикъл45сек
вент.59%
мощност2
зареж.5,5сек
цикъл.45сек
вент.52%
мощност 1
зареж.3,5 сек
цикъл 45 сек
вент 48 сек
това с параметрите зададени на котела, на 3та мощност беше 60 %вентилатор аз го намалих на 59
markoscbr - специалист
70* но повече от 62 не съм го видял , слиза на 2ра мощност
andy_forresite - майстор
Кажи оборотите. Хондата ти колко оборота прави? И тук има оборотомер, даже е по-точен.
48% при мен с версия 1.8/1.4 са над 1450 оборота при 230V. С тези обороти горя 4 кг слънчоглед на час.
Намали градусите както е на 61-62 на 64. Ще мине на първа. Запиши оборотите. След това вдигни пак на 70 и запиши на мощност 2 оборотите и накрая вдигни градусите на 76 за да мине на трета и запиши оборотите.

Опитай да сложиш на втора на 45% и наблюдавай осветеността. Остави я 5-10 минути и поглеждай огъня през 1 минута.
Ако не ти харесва, си я направи 52%. Според мен ще стане много по-добре.
andy_forresite написа:
Кажи оборотите. Хондата ти колко оборота прави? И тук има оборотомер, даже е по-точен.
48% при мен с версия 1.8/1.4 са над 1450 оборота при 230V. С тези обороти горя 4 кг слънчоглед на час.
Намали градусите както е на 61-62 на 64. Ще мине на първа. Запиши оборотите. След това вдигни пак на 70 и запиши на мощност 2 оборотите и накрая вдигни градусите на 76 за да мине на трета и запиши оборотите.

Опитай да сложиш на втора на 45% и наблюдавай осветеността. Остави я 5-10 минути и поглеждай огъня през 1 минута.
Ако не ти харесва, си я направи 52%. Според мен ще стане много по-добре.
Анди, нисана ми прай 7800 заводски.
Ко да бутна малко, чи на трета градусите са 76.5 и малко ни стига да навия 170?
markoscbr - специалист
от разцъкването на копчетата не видях да има такива обороти
bai_bradyra - специалист
Трифоне пусни му таблицата ( не твоята, а новобранската :lol: ), да стъпи на някаква основа , а оттам нататък опитно според инсталацията и обстановката. Сори пак от телефона съм..
markoscbr - специалист
Давай от новобранска ли кращене ли #-o
andy_forresite - майстор
markoscbr написа:
от разцъкването на копчетата не видях да има такива обороти
С горния десен бутон променяш какво да ти показва в долния ляв ъгъл на дисплея. Може да показва:
- зададената на водата
- температура БГВ ако е вързан датчика
- осветеността
- обороти/минута на вентилатора
Старата версия 1.7/1.4 работи с по-високи проценти. Може би затова са ти оставили такива стойности. Повярвай ми, високи са оборотите и не гори правилно. Може много по-добре.

Трифоне, лесен си. Източи антифриза и ще вдигне 200 градуса на празен ход. Първо ще усетиш как губи мощност, после ще чуеш странни шумове и накрая от двигателния отсек ще се вдигне бял пушек :rolleyes:
markoscbr - специалист
В понеделник ще звънна на момчетата от фирмата и да видим какво ще кажат ,все пак котела е в гаранция ,тези тънки жички не са за всички

Тема "разход на пилетни горелки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: