Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Има разлика в качеството на тръбата ,както и в гайките и там зегерки ,попадал съм на разни та сравнявам но за мен спадат в графа -едно на ум . :)
Boyan - специалист
митко13 написа:
Челото на нипелите е дебело,запресовани са по два прешлена.Да сложа по 2 клингеритови уплътнения или с тефлонови. :?
Вижте дали не са ви продали нипели с къса резба . Имал съм такива случаи . Не могат да стегнат кингерита .
Черлото казвате , че е дебело , но колко ? Ако е под 2 милиметра плоска част не е добре .
Изкарайтре кингирита и вижте къде е се е отпечатал нипела и къде пресовката на гофрето .
Ако отпечатъка е по периферията на кингирита , значи при стягане ще се свива на вътре и няма да уплътни .
Най-здравите уплътнители стават от полиацетал . Къпува се на 3 мм лист и се сече със замба .
Най-добрата пресовка на гофрето е или с оригиналният инструмент или с дебела стоманена шайба , която слагате в гайката и стягате с нипел . После я вадите и имате перфектно чело на гофрето , без режещи ръбове .

Ако се изпълни правилно това е много надеждна сглобка .
filmatoplo - майстор
:) Там е момента -иска си прецизно отношение .
Evgeniy - майстор
Това е интересно:
https://www.youtube.com/watch?v=n34SDQFp2ds
Ето фрагмент:
Прикачен файл:
Capture1.jpg
Capture1.jpg (96.49 KиБ) Видяна 1399 пъти
Последна промяна от Evgeniy на ср апр 11, 2018 3:12 pm, променено общо 1 път.
Evgeniy - майстор
Дали? С медните тръби става номера с буренце, а тук???
LazarGanev - "Велик майстор"
12 лв/бр - добре ли е? :)
fox_vt - майстор
Evgeniy написа:
Дали? С медните тръби става номера с буренце, а тук???
Изглежда добре но със медните тръби и двата материала са сравнително меки и конуса който се получава е едновременно тръба и уплътнение така да се каже. Но ако цената е такава,става малко тегаво.

Тема "Гъвкави неръждаеми или медни тръби за термосифонна система под налягане." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: