Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Time2Burn написа:
Ако не се лъжа заглавието на темата не е ли "Може ли да се прави парно с ПВЦ тръби"??????
Така е, но авторът наистина има предвид ППР, а не ПВЦ.
filmatoplo - майстор
Може и се прави масово , но в системи с възможност за регулиране на температурата на водата като -газови котли,нафтови . Като компромис са пиролизните котли на дърва снабдени с трипътни регулиращи вентили. Не се препоръчва за котли на въглища и най вече за тези без помпа .
dancherry - напреднал
Никой не споменава за медната тръба !?
filmatoplo - майстор
Ооо просто медта я слагам на върха , тези другите са алтернатива. Парно само на мед , даже вече отказвам поръчки с белите тръби - пълен боклук.
Time2Burn - специалист
filmatoplo написа:
даже вече отказвам поръчки с белите тръби - пълен боклук.
Какви ги говориш бе човек? Не дей да говориш такива работи. Първо парите определят работата, после желанието на клиента. Не всеки може да си позволи инсталация с медни тръби. За да отказваш парно с бели тръби означава че имаш по 10 поръчки на ден, от които над 30% са от заможни клиенти, които са готови да се доверят на преценката ти, а не на финансовите си възможности.
Това е все едно да кажеш че вече не работиш с алуминиеви радиатори, а монтираш само медни конвектори ...
bad to the bone - специалист
...
Последна промяна от bad to the bone на чет ное 12, 2009 12:25 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Time 2 Аз давам професионално мнение - наистина на който съм слагал бели тръби много скоро се виждаме и излиза по скъпо на клиента-неодобство,пари,ядове и др .Затова залагам репотация и качество - една тръба от 60 ст метъра не бива да дъни мен и клиента.Дори и за направи сам не си заслужават бели тръби.
strelec - специалист
filmatoplo написа:
една тръба от 60 ст метъра не бива да дъни мен и клиента.Дори и за направи сам не си заслужават бели тръби.
Е, ако са някои китайски боклуци - да. Аз си направих водната инсталация с тръби "Хенко" по 1,90 лв/м за Ф16...
ror - специалист
filmatoplo написа:
Time 2 Аз давам професионално мнение - наистина на който съм слагал бели тръби много скоро се виждаме и излиза по скъпо на клиента-неодобство,пари,ядове и др .Затова залагам репотация и качество - една тръба от 60 ст метъра не бива да дъни мен и клиента.Дори и за направи сам не си заслужават бели тръби.
е ти като професионалист, не ти ли се смеят в магазина като питаш за "бели" тръби, или това е професионален термин :-D
filmatoplo - майстор
Това за 1 път го написах тука , някой го спомена и аз за по разбираемо -форума е направи сам - това предполага и хора които не ползват точни технически термини а жаргон :lol: Лично съм чувал от една фирма в Бургас да казват на тръбите -бялото. :lol:

Тема "обикновенни тръби за водопровод от PVC стават ли за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: