Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) Ами ся инглиш кой разбира :wink:
ср авг 28, 2019 7:53 pmnеwage написа:
И аз го намерих: http://www.eliweli.com/d/file/en/servic ... -801AH.pdf
Брао бе, юнак! Добре чи ни та чаках, инак да бяха ми загинали трътките.
Къде беше година и 26 дни, А?!!
vlax - майстор
По-добре късно отколкото никога.
:partyman:
nеwage - специалист
И така, вързах датчиците, вързах електро-магнитния винтил и помпата, всичко тръгна. САМО ЧЕ не мога да го настроя, превода на упътването явно е правен с Google translate, защото е неразбираем. Какви са тези "Temperature difference of the pump stopped"?! На кое му викат "Low temperature zone" и на кое "High temperature zone"?

Нужно ми е да го наглася да завърта помпата на колектора, когато температурата се вдигне над 45 градуса. В момента си върти непрекъснато.
Прикачен файл:
IMG_2552.JPG
IMG_2552.JPG (87.36 KиБ) Видяна 1341 пъти
Последна промяна от nеwage на чет авг 29, 2019 12:14 pm, променено общо 1 път.
На втора страница има схема. Провери дали правилно си я изпълнил!
Би трябвало да работи нормално с основните настройки
nеwage - специалист
Гледах, гледах. В нормално положение показва температурата вътре в бойлера. Като натиснсна /\ дава температурата на колектора - значи правилно съм вързал датчиците.
Помпата е вързана на второто реле, на което пише water pump circulation.
Не ми стана ясно, когато натисна (SET) какво точно нагласям? В упътването пише, че това е "Low temperature zone settings".
Temperature difference between the started- e температурната разлика, при която ще стартира помпата. Ако зададеш 10 градуса, винаги когато в колектора тумпуратурата е по висока с 10 градуса, помпата ще работи. Китаеца ти го е настроил на 5. Направи го 10!

Temperature difference of the pump stopped е разликата, при която помпата ще спре. Китаеца е задал 2, ти го направи 5, като за начало. Отдолу пише да не задаваш 0, защото помпата никога няма да спре.

Този термостат няма опция да му задаваш минимална температура на включване на помпата, както ти искаш- 45 градуса. Евтините термостати са така, но все пак вършат работа.
Експериментирай и ще му хванеш логиката!
nеwage - специалист
И така. Успях да събера в кутията ключа на бойлера и 30А реле, което замени стария бръмчащ контактор.
Системата тръгна и като се върнах късно беше спряла помпата. Сега има още една неизвестна :?:

Какво точно е "Low temperature zone temperature setting", което се задава, когато се натисне (SET) и после със стрелките /\ и \/?
Забелязах, че когато я дам на 70, щом угасне помпата, светва ON и се включва релето за бойлера. Понастоящем бойлера не се включва, дори и помпата да е спряла. Дали ще трябва да правя байпас?
Прикачен файл:
IMG_2553.JPG
Прикачен файл:
IMG_2554.JPG
IMG_2554.JPG (81.67 KиБ) Видяна 1276 пъти
Съвсем интуитивно и без оглед буквалният превод;
Температура на водата, в бойлера, под която ще се включи нагревателният реотан.
Забавен си.

Задай 1/2!

Тема "Диференциален термостат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: