• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
съб дек 29, 2018 5:57 pmVarnap5 написа:
Идеята да се захвана с водород беше идеята за отопление но трябваше да започна от някъде.За жалост от лакомия добавих повече калиев перманданат(надявам се че така се пише)и стопих котията която ползвах за корпус на клетката.След това по финансови причини се наложи да изляза извън страната и така спрях.Общо взето за добра клетка(достатъчна за да топли) си трябват доста ампери 12v.Когато направих пламък около 20см дълъг и около10см широк ползвах 2 акомулатора 2зарядни и едно стартово едновременно.
Калиев перманганат се пише, а от теб очаквам Lucky Strike.
И да си оправиш комина през Новата година!
nikrum - специалист
Впръскването на водна пара в ДВГ е с цел увеличаване на мощността чрез намаляване на температурата на горивната смес и по този начин увеличава вкарания обем на въздуха в горивната камера.ако има добавка от високо октаново гориво и се пипне предварението този ефект е повече мощност и не прегряване на ДВГ...другото е ползване на водата за гориво или най малкото еко изгаряне на боклуци в водороден пламък и води до бездимност и сериозна икономия ...разпада на вода чрез електролиза е не ефективен.иначе горелки на водород колкото искаш в нета. Така че водна пара в котела няма да помогне .а водородна горелка по скоро .
ktch_1964 - специалист
Ха здравейте и от мен, няколко сезона се топлех на отработено олио и палмово масло и сметката ми за сезон беше около 100лв.
Тази красота обаче свърши тъй като станахме много маймуни на клона и сега събраното олио през лятото отива за зареждане
на 3 автомобила. Топлех се с горелка на Бабинктон копирана от един руски форум, тя може да гори и отработено автомобилно
масло, обаче не мога да намеря такова. Пак по идея на руския форум направих всеядна горелка и в нея съм горил какво ли не.
Тази година намерих евтини черупки от бадеми и по мои сметки отоплителния сезон ще ми струва колкото 1тон слънчогледови
пелети. Според мен отоплението трябва така да е направено, че да можеш да лавираш между много горива и да избираш най
евтиното в момента гориво което можеш да гориш в автоматичен режим.
Varnap5 - специалист
А защо не ракийка :D.Комин и още други работи ще оправям.
съб дек 29, 2018 6:32 pmVarnap5 написа:
А защо не ракийка :D.Комин и още други работи ще оправям.
Ти ше оправяш, няма къде да идеш, ама пускаш компетентни постове, по чужди проблеми, та се чудя. Ма малко де.

ktch_1964, на тебе ти завиждам благородно. Аз нямам възможността и нервите да "лавирам", в такива мащаби.
Varnap5 - специалист
Извинявай но не те разбрах?
съб дек 29, 2018 7:29 pmVarnap5 написа:
Извинявай но не те разбрах?
"Оправяш" ората, а себеси не си оправил още.
Varnap5 - специалист
Давам съвети на хората такива че да не правят моите грешки а за това което не знам и не разбирам питам или си мълча.
lpoik - специалист
Ето един човек как се топли. :partyman: :?
съб дек 29, 2018 8:35 pmVarnap5 написа:
Давам съвети на хората такива че да не правят моите грешки а за това което не знам и не разбирам питам или си мълча.
Не ти личи. Повече чети, питай, а до тогава....(до кога ли?) си мълчи!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Тема "Варианти за ниски сметки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: