Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sokolov.91
- майстор
67 мнения в "Температура на газов котел"
adrian_r_petrov
- специалист
Файда от всички работи няма, явно проблема е че трябва да удвоя радиаторите
Понеже четох в доста теми, но никъде не намерих таблица с ватовете на панелните радиатори при 50 55 градуса някой може ли да каже или да качи таблицата. Гледах някакви формули но неможах да си сметна примерно 600х1600 при 50 градуса колко вата е радиатора?

sokolov.91
- майстор
Ама ти на 70° не можеш да се сгрееш тръгнал си да увеличавал радиаторите та да ги каараш на 50°. Аз ли нещо съм тъп..? Радиаторите горещи ли са ти на 70° когато е котела? Ама горещи толкова, че да не ножеш да си държил ръката на тях повече от 5 секунди? Щото това, което котелаа показва като градуси и колко са топли радиаторите са си две съвсем различни неща. Няма как с тия радиатори и тая система преди на 60° да е било добре, сега на 70° да е студено.
Затвори ли го тоя байпас, който е в котела зад дисплея?
Затвори ли го тоя байпас, който е в котела зад дисплея?
naskov
- майстор
нед яну 06, 2019 1:14 pmadrian_r_petrov написа: Файда от всички работи няма, явно проблема е че трябва да удвоя радиаторитеВ сайта на Корадо можеш да видиш мощностите на панелните радиатори при всякакви температуриПонеже четох в доста теми, но никъде не намерих таблица с ватовете на панелните радиатори при 50 55 градуса някой може ли да каже или да качи таблицата. Гледах някакви формули но неможах да си сметна примерно 600х1600 при 50 градуса колко вата е радиатора?
andy_forresite
- майстор
Към 1100 вата.
Във всички стаи ли е по-хладно отпреди?
Сравни разхода с предишното гориво в приблизителни kwh на ден с куб.м. газ. Приеми 1 ст.куб.м. газ за 8 kwh. Сравни киловатите, не парите за ден.
Термометър на връщащата линия имаш ли? С безконтактен става, но трябва да си измервал на същото място с предишния котел.
Сефте виждам слаба циркулационна помпа в газов котел. По принцип припадам като видя делтата на газов и сравня с моята жалка alfa2L 25/40.
Във всички стаи ли е по-хладно отпреди?
Сравни разхода с предишното гориво в приблизителни kwh на ден с куб.м. газ. Приеми 1 ст.куб.м. газ за 8 kwh. Сравни киловатите, не парите за ден.
Термометър на връщащата линия имаш ли? С безконтактен става, но трябва да си измервал на същото място с предишния котел.
Сефте виждам слаба циркулационна помпа в газов котел. По принцип припадам като видя делтата на газов и сравня с моята жалка alfa2L 25/40.
sokolov.91
- майстор
Той не е разглобвал котела да затвори байпаса да пробва, 100% съм сигурен. Нали си чака утре техниците да му решат проблема. Даже вече и не пита по проблема а си мисли за оптимизиране на сметките.
По принцип книжките на тия котли СЕ ЧЕТАТ преди да се пита нещо.
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
нед яну 06, 2019 5:49 pmsokolov.91 написа: Той не е разглобвал котела да затвори байпаса да пробва, 100% съм сигурен. Нали си чака утре техниците да му решат проблема. Даже вече и не пита по проблема а си мисли за оптимизиране на сметките.СоколоФ, ти си роден фелдфебел.
Видя ли, дето има логика да не стига дебит? Щом заводско е напълно отворен байпаса, къде ще се врътка повече тая вода?
Гледам, понеделника мина, няма ресто.
Само да не е за байпас човека, след визитацията на сервизните.
sokolov.91
- майстор
пон яну 07, 2019 10:04 pmТрифон П.Трифонов написа:Хаха. Ама кой да предположи, че ще има байпас между подаващата и връщащата линия.нед яну 06, 2019 5:49 pmsokolov.91 написа: Той не е разглобвал котела да затвори байпаса да пробва, 100% съм сигурен. Нали си чака утре техниците да му решат проблема. Даже вече и не пита по проблема а си мисли за оптимизиране на сметките.СоколоФ, ти си роден фелдфебел.
Видя ли, дето има логика да не стига дебит? Щом заводско е напълно отворен байпаса, къде ще се врътка повече тая вода?
Гледам, понеделника мина, няма ресто.
Само да не е за байпас човека, след визитацията на сервизните.
Ама аз като казвам четете тия книжки, всеки си мисли, че се ебавам. Аз оная вечер до 3 сабале му четох книжката докато се светна какво пише в нея. Ама е по-лесно да питаш у форума отколкото да четеш...
adrian_r_petrov
- специалист
Общо взето сте прави, човек първо пише после чете, значи котела е на 6 гори супер, донастройха го, удвойх радиаторите във всички стай и вече имам каквато температура искам в жилищетото. Лошото е че нямам изолация и стаите истиват много бързо, но пусти пари все не стигат и котела харчи много 20-25кубика газ за 24 часа.
Та това което мога да кажа, че къщата ми е на 3 етажа и тавански, като отоплявам два етажа от нея и стълбище общо 130 кв. по сметки около 21кв радиатори и 24кв котел имергаз майор., Живи и здрави слагам една изолация и колектори на покрива и всико е на 6. Я кажете според васза кондензен котел, коя температура е по добре 55 градуса или 60 ???

шоп
- майстор
вт яну 15, 2019 2:35 pmadrian_r_petrov написа: Я кажете според васза кондензен котел, коя температура е по добре 55 градуса или 60 ???По-добре е 50,
още по-добре 45
перфектно е 35-40
Тема "Температура на газов котел" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература