Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Жако - специалист
пет юни 19, 2020 10:42 amТрифон П.Трифонов написа:
пет юни 19, 2020 7:40 amЖако написа:
...колко трябва да са димните газове на 3 мошност, МАКСИМУМ.
Моя котел е Бошш със Грейко.
Ако не си правил доработки на котела- между 140-160. Това при добри настройки на котела и в зависимост от тягата на комина.
При мен имам пети ход и турболатори. Максимална Т 90 градуса. При това положение ми текна конденз от димохода, което доведе до абортирането на малкият турболатор във втори ход и Т от 120-125 градуса.
Повтарям за питнайсти път- инсталатор ми е рекъл да не прекалявам с доработки. Т да не пада под 120 градуса на изхода на котела.
Аз допълвам- това е правилното решение на 100% , освен ако не сте похарчили пари за супер иноксов комин, където може да си го карате в кондензен режим. За комина говоря, не за котела. Т на водата в котел на твърдо гориво не по ниско от 60 градуса. Не, че по ниската ще го скапе много бързо. Просто ефективността страда.
Тия приказки за да общия случай, като в никой друг не искам да са конфронтирам с високо технологичните примери на Радослав и г-н 6osi6.
Здравей Трифоне пак ми помагаш с информация.
Мисля да притурям турболатори
Сега пуснах тема за турболатори
Търся съвет от къде да купя или как да си ги направя но ми трябва да видя мостра размери дано някой пусне снимка или размери.
Това е за Бошш 24kwп
Пиша и каквото стане, КОЛЕГИ ПОМАГАЙТЕ, казват че с турболатори КПД се повишава и икономия на гориво също. :?
съб юни 20, 2020 3:38 amЖако написа:
... казват че с турболатори КПД се повишава и икономия на гориво също. :?
Не разчитай много! Нямаше нужда от нова тема. Турболаторите са открити отдавна и са тук. Само трябва да бръкнеш в торбата.
Прочети ми пак предното мнение!
Температурата на газовете не ти е висока и ще отимаш проблеми.
Прочети си и книжката на котела или pdf (инструкцията) в нета!
Там са засегнати и оригиналните турболатори- кои модели са окомплектовани от производителят, а също и кога се поставят.
Не мисля, че на всеки новоприсъединил се, трябва всичко да му се предъвква и поднася.
Жако - специалист
съб яну 05, 2019 12:35 pmzaksofon написа:
Хм, ще си купя аз един китаец със сонда да я разнищя тая работа. От доста време ме блазни идеята да си сменя контролера с Натурелски. Той нали си е с високотемпературен - Т1000 датчик за изгорели Газове? Трудно ми е да намирам дребна фракция въглища в Троян, имам предвид хубави въглища, а не пепел от въглища и камъни, която масово се продава. Та, ако мина на друго гориво, ще ми трябва и запалка, а настоящия контролер не поддържа такава. Тъй че, вече +2 за Натурелата.
Разхода ми, ако трябва да бъда съвсем точен е 20 кг на денонощие, за температура 22,5 - 23 през деня и 20 през нощта или 0,85 кг на час средно.
Здравей колега кажи ми ако прочетеш случайно въпроса ми, с какъв котел си и каква горелка. :?

Тема "измерване на температура на димни газове?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: