Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Илиана, пелети вместо кое? Ако е газта, недей!
Андри, не разбрах асоциацията с празника, но утре фризирам трътките, после към месец време ще вместя една работна дискусия по въпроса.
Andri01 - майстор
Еее,ми нали водиш Св. Трифон / Нарезан/. Айди бе!! Не бил вързал той. :? :partyman:
iliana - специалист
съб ное 02, 2019 6:54 pmТрифон П.Трифонов написа:
Илиана, пелети вместо кое? Ако е газта, недей!
Андри, не разбрах асоциацията с празника, но утре фризирам трътките, после към месец време ще вместя една работна дискусия по въпроса.
В момента затворена с камина дърва
Няма кой да се занимава и я пали, пък и често спира тока, затова нещо по автоматизирано-пелети или газ
Проблемът е, че досега и камината ми е отдавала топлина, ако съм на газ, няма да е достатъчна топлината
Затова искам да си оставя камината и я паля в най-студеното време
Andri01 - майстор
Ами някой да ти направи една системка: радиаторче/ където ти е удобно или бойлера/ ,помпичка,разширително съдче и това е. Хем ще си запазиш каминката ,хем ще те топли допълнително.
Тая инсталация я виждам перфектна, с добавянето на газов котел и радиатор, в помещението с камината. До тая истина ще стигне и стопанката, когато и да е.
Пелетите са автоматизирано шибане на дърва, в печката, съпроводено с повече дертове.

Андри, куца ми връзката бре. И каминката вероятно си е с РС.
iliana - специалист
https://dox.abv.bg/download?id=520e9904ac
Системата си има всичко-РС, вързан бойлер, защитен вентил
Но това помещение в средата няма радиатор, то е като голям коридор . Иначе където е камината, има радиатор, но е спрян, защото е много топло.
съб ное 02, 2019 7:53 pmiliana написа:
https://dox.abv.bg/download?id=520e9904ac
Системата си има всичко-РС, вързан бойлер, защитен вентил
Но това помещение в средата няма радиатор, то е като голям коридор . Иначе където е камината, има радиатор, но е спрян, защото е много топло.
Офффф, ко ни разбра? Млада ли си още, та.....
Идеално е, че има радиатор- няма да добавяте там при газификацията, ще добавите в другото помещение.
Досега сте хамалували с отопление на дърва. Запазете си го за уют и резерва, така или иначе е направено! Не се занимавайте с пелети, след като имате възможност за газификация! Истинската автоматизация няма много общо с пелетите. Само подаването и изгарянето е автоматизирано. Другото си е на ръка и нерви. Мисли, търси, донеси, нареди, насипи, нагоди, изчисти, изнеси.....
iliana - специалист
Аз всичко разбрах, ама май вие нищо не разбрахте
Не искам да правя промени по системата, нямам желание да пробивам за тръби и радиатори, защото скоро правих ремонт
Имам голямото желание да си запазя камината, но не искам да я вързвам към систеата, а просто да си я паля на сухо
LazarGanev - "Велик майстор"
Пали си я, няма страшно. Това са 2 стени по 4 или 3 мм, с инцидентно палене няма да прегорят.
съб ное 02, 2019 8:19 pmiliana написа:
Аз всичко разбрах, ама май вие нищо не разбрахте
Не искам да правя промени по системата, нямам желание да пробивам за тръби и радиатори, защото скоро правих ремонт
Имам голямото желание да си запазя камината, но не искам да я вързвам към систеата, а просто да си я паля на сухо
Добреееее, разбрах. Извинявай, че опитах!
Тя си е вързана, към системата и трябва да я развържеш. Може, естествено, щом искаш.
Тя, конюнктурата в момента, така я виждаш, но с добавянето на каквото и да е, ще пробиваш. Дали пелети, дали газ...
Гледай надалеч и успех!

Тема "Отворена или затворена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: