Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:wink: Тъй-пералнята като рече аха да врътне ама неще -кондензатор .Жена като неще да врътне -ку..дензатор. :wink:
kalin72 - майстор
Купих 25-60, тръгна, обаче...явно един от крановете на изхода на колекторите е изпуснал, и сега на втория етаж нямам топло :)
Пуснах помпата на максимална скорост, да видим до утре дали ще обезвъздуши. Интересното е, и че помпата на бойлера върти, пък не загрява бойлера...и като развия винта й, нищо не излиза....
пет ное 29, 2019 9:40 pmkalin72 написа:
Честито ти нова помпа!
Само да не се окаже, че е било излишно, а проблема е бил на друго място.
Алфа помпите имат защита от работа на сухо.
Провери си налягането, РС.....
Калинеееее!!!
kalin72 - майстор
Няма как да е работа на сухо след като до вчера имах топло навсякъде. Налягането на системата от години е между 0.7-1.5 атмосфери. Утре ще надуя РС до 2 атмосфери, да видим. Налягането на ВиК мрежата е много ниско, автоматичната пълначка е на 0.2 атм...абе нещо не е както трябва, наистина.
пет ное 29, 2019 10:32 pmkalin72 написа:
Няма как да е работа на сухо след като до вчера имах топло навсякъде. Налягането на системата от години е между 0.7-1.5 атмосфери. Утре ще надуя РС до 2 атмосфери, да видим. Налягането на ВиК мрежата е много ниско, автоматичната пълначка е на 0.2 атм...абе нещо не е както трябва, наистина.
Как да няма как, след като се някога нещата са сговнясват?!! Вчера е едно, неска друго.
РС не го надувай, а го провери. Налягането в системата е важно. Него коригирай, ако е възможно и има нужда и обезвъздуши!
Бе, що ми са струва, че не разбираш ко са случва?
kalin72 - майстор
Да, не разбирам. Знам само, че за да работи добре затворената система е нужно да има постоянно налягане, но точно колко да е то, как да го повиша, освен от РС, не разбирам.
Има ли от къде да следиш налягането в инсталацията?
kalin72 - майстор
Имам автоматична пълначка, която не съм сигурен, че работи, тя е с манометър, имам и манометър на котела.
съб ное 30, 2019 8:48 amkalin72 написа:
Имам автоматична пълначка, която не съм сигурен, че работи, тя е с манометър, имам и манометър на котела.
Автоматична пълначка?!! А кранът беше ли затворен? Имат възвратен, ама да не би да е изпуснал?!! Те и крановете изпускат често, та не е изключено да си захранил Брезник и околията с мека котелна вода.
Какво показват манометрите?
Ще търсиш спец, няма начин. Системата трябва да се допълни с помпа, РС да се провери с автомобилен манометър...
Виж манометрите, отвий капачката на РС, натисни игличката, за кратко и пиши ко са случва! Ако изтича вода- смяна на РС или мембрана, ако е въздух, проверка с автомобилен манометър и....после ши видим.

Някой писа за автоматичните пълначки, наскоро в друга тема, че били едва ли не задължителни.
Трябва да се забранят със закон, според мен. На децата, у Перник, и на тях им турили. Ми след някоя година, като ревне едно памперсначе и тая чудесия са сдуха баш в най пернишкия студ, а мъжо не разбира?!!! Миналата седмица се обучавахме, ама туй ли му е работа?
kalin72 - майстор
Успях да я накарам да пълни, като я натегнах на над 2 бара....започна да влиза вода в системата, та чак котела взе да пука....но неговия манометър си седи на 0.5, пък на пълначката стигна до 1.7 бара и я спрях от крана. Това е при 45 градуса на вода в котела. Май съм се олял малко?

Тема "Проблем с помпа Грундфос Алфа 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: