пет дек 20, 2019 10:24 amnikolov333 написа: Ако не си с климатици или термопомпа, цената на тока винаги ще ти бъде"голяма"..Ще дам пример, за голяма цена на ток. Дъщеря ми, не понася духането на климатици и затова с конвкторни радиатори на ток. Миналата година, жената гледа внуците, в нейното жилище, заради училището не искаха да ги вземем в нас. Зет ми и дъщерята бяха тогава в чужбина....Както и да е....Мисълта ми е, че сметките ги плащах аз и говоря от първо лице, не е преразказ. Най-високата сметка беше 400 лева януарската май или декемврийската беше. Другите зимни, бяха около 300. Летните по 80 лева. Говоря за четири адекса, бойлер на ток, и бойлер под мивката + останалите електроуреди, които са необходими за едно домакинство. За година, сметни колко е тока- около 2500 груби сметки. Сметни цената на адексите и бойлера. А сега удари една черта и сметни само материалите, и горелката, тръби, радиатори, настилки, кърпежи, прибави и труда, прибави и пелтите или дървата, или каквото там ще се тъпче и не забравяй и парите които ще дадеш за ток за другите ел уреди.![]()
А ако прибавиш и лихвите, ако си направил целия този гяволък на кредит и вярно си яко в джаза.
А който иска, да се вслушва в лазаровци и сие, да му обясняват, че съм профи в ркиенепиенето и отричам "прогреса"
ПП И не на последно място. Връщаш се от работа - топло, чисто и комфортно. Не тичаш да търсиш дърва, или пелети, не чистиш, не дишаш пушеци, не се чудиш що не ще тръгне горелката, че как да я настроиш, че тия пелети не горели, че не знам си кво. А просто, жената готви, ти си пиеш ракията и си щракаш с дистанционното.