Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
нед мар 01, 2020 11:44 ampechkata написа:
От къде ги намирате тези дърва по 40 лв.
Ами то мнението е отпреди 12 години :cool:
Дървата се вдигнаха 2.5 пъти, но газа си е на същата цена
нед мар 01, 2020 11:44 ampechkata написа:
От къде ги намирате тези дърва по 40 лв.

Лазаре извинявам се стори ми се че е от 2017 ... :wink:
Печка, дървата които горих тая зима, в печката, са от 2017 и бяха 75 лева кубика.
Миналата година, 2019та, същият доставчик, в дружески разговор ме уведоми, че цената вече е 100 лева.
На газ ми е най евтино.
Жако - специалист
чет окт 11, 2007 12:58 pmPalawnik написа:
volokin написа:
Za palawnik-a: ako iska6 da pravim sravnenie s dyrvata mozem da sravniavame i drygi paramerti (mrysotia, mazane vsiaka godina, da ne ne govorim za miastoto koeto e neobhotimo za dyrvata koito se skladirat). Pyk i ne znam kak se snabdiava6 s eftini dyrva?
От сметката в сайта ми казва, че на месец трябва да харча по 477 лв. за газ, а ще се оправя през зимата с 10 кубика дърва по 40 лв. Тя сметката е проста. Дървата са купени след телефонно обаждане даже и марки от горското имаше. Имам маза която не използвам за нищо друго. Всяка година срещу 20-30 лв. сменям цвета на стаята за следващото лято съм се замислил дали да не направя всяка стена с различен цвят. Не е чак толкова мръсно. Всеки който се е топлил на "жив огън" знае разликата.
Когато кубик дърва стане 800-900 лв., а газта остане 0,75 лв. сериозно ще се замисля дали да заменя удоволствието от живия огън. Тръбата с газта минава на 20 см. от вратата ми.

Нека не изместваме темата.
И колко квадрата ще стоплиш с 10 кубика дърва, за колко месеца.??
Даже ако е котел с изградена отоплителна система максимум 100м
котел 24 kw пак няма да стигнат за цял зимен сезон. Казвам ти го от опит.
Ако топлиш две срено големи стаи
с обикновени печки камина може и да изкараш. :?
чет юли 16, 2020 1:22 amЖако написа:
чет окт 11, 2007 12:58 pmPalawnik написа:
volokin написа:
?
:?
Жаксън, не е ли време да се ориентираш вече у форума, а старите вестници да ги четеш само за информация?

Тема "Норми за изчисляване на радиатори за отопление!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: