Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ееее, тва писах два века назаде.
zpetrov - помощник
Еми след мнението на трима "Велики майстори"(без грам насмешка само респект) мисля, че темата е за закриване. Благодаря ви много за отделеното време и наздраве. Когато някога намина към Варна (останал съм с впечетлението, че сте от там) ще почерпя малко Кюстендилска сливова. Трифон може да намаже и по-рано(по изказа му личи, че може и да сме близко).
filmatoplo - майстор
:? Ох скоро ще пия аз ракия по Бургаско :wink:
Само един е Велик, другият е Заслужил майстор на спорта, Народен артист Филматопло, а аз съм калфа слухар, без претенции да ги изпреварва. Ако стигне само до Варна, Кюстендилската, един морски ще е ощетен, ма ше му обясним как е било.
filmatoplo - майстор
Ами титлата велик ли му дава права -първи да :drinkers: .Апропо -ако бойлера към котела е 200 литра и се свържат двете му серпентини последователно -вкарвайки първо в най високия извод на горната серпентина ,излизаме от горната -байпас и влизаш пак горе вече в долната серпентина ,и накрая излезем от най долния извод на долната серпентина .Така ще стане мощна обидинена серпентина с добро кпд затопляйки целия литраж .Датчика бгв от горелката го слагаш нейде в най ниската точка на бойлера .200 литра свързани на котела ще работят проточно и при ползване ще изглежда че са 400-500 литра -зависи от ползвателката де :) .
Andri01 - майстор
Е да де,ако не свирнете :(. Опонирам със Троянски сливи,префасонирани на Варненска сливова!
П.С.: Сливата да не се бърка с...абе,мръсно подсъзнание имате!! :partyman:
вт сеп 22, 2020 8:25 pmfilmatoplo написа:
Ами титлата велик ли му дава права -първи да :drinkers: .Апропо -ако бойлера към котела е 200 литра и се свържат двете му серпентини последователно -вкарвайки първо в най високия извод на горната серпентина ,излизаме от горната -байпас и влизаш пак горе вече в долната серпентина ,и накрая излезем от най долния извод на долната серпентина .Така ще стане мощна обидинена серпентина с добро кпд затопляйки целия литраж .Датчика бгв от горелката го слагаш нейде в най ниската точка на бойлера .200 литра свързани на котела ще работят проточно и при ползване ще изглежда че са 400-500 литра -зависи от ползвателката де :) .
Алооо, ае прочети внимателно, отначало и не са прай на папагал!
Нещо завиждаш ли му, кооооо?!!! Хахаааа!
Нали са сещаш кой къпе статистките на Пентхаус или да ти припомням колко литра гореща вода имам, вече ежегодишно, след като Лазар ми качи Висманите.
Гъбаркам та, както обикновено, щото си зает Народен артист и не мож огря форума по всяко време. Трифон Айляка ми викат, хахааа!

Андри, преди питнайси минути ти рекламирах лютото сладко, ма за сливовата нямам спомен. Трябват тренировки.
filmatoplo - майстор
:wink: Наш колко чехкини съ къпят от висмани при мен :wink: за 100 литра сливова съм. :-D
вт сеп 22, 2020 8:49 pmfilmatoplo написа:
:wink: Наш колко чехкини съ къпят от висмани при мен :wink: за 100 литра сливова съм. :-D
Николко.
Направил си 1000 инсталации, платили са ти, купуваш си пелети за каминката, а някои си къпят чехкините.
Инак да, аз също много ти дължа, че още 5 години да съм ти калфа, не моа та стигна.
Това не ми пречи обаче да съм обективен, а ти Майстор на палачинки. Хахаааа!!!
Сега да не помислиш, че ти завиждам за сливовата?!! В никой случай, даже ще помагаме с Лазар.
filmatoplo - майстор
:wink: Бъзикам се ,кой ти дава 100л ракия ,по принцип имам един приятел на който му сложих котел с горелка Грейко -та по една случайност бил казанджията в неговия град на изпроводяк ми напълни багажника ,и вика -като ти свърши ще ти пратя още :-D :lol: ама аз още имам от неговата.А висманите добри панели са особено еф-200 .

Тема "Свързване на два бойлера с по 2 серпентини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: