Да, определено доста изчетох тук и съм 100% наясно, че с медни тръби е най-добре, но заради дългото разстояние между котелното (зимника) и мазето не знам дали искам да инвестирам в тях. Ако можех да сложа котела в мазето, тогава да (не че и тази идея не съм я мислил, но става много сложно за обслужване).
За сега повече клоня към ППР за хоризонталната магистрала до мазето и pex-al-pex за радиаторите. Харесва ми идеята да пусна ф20 вместо 16 и определено ще потърся хубава тръба клас 5. Ако някоя тръба протече при някой фитинг, еми ще се сменя, няма как.
За помпите - разбира се, че не искаш
, не съм се изразил правилно, извинявай. Просто се опитах да си представя какво точно казваш. Не мисля обаче, че имам нужда от три помпи - да си призная първоначалното ми желание дори беше да бъде само една, но пак след четене на коментари и съвети си мисля, че втора само за бойлера ще бъде от полза.
Трипътен вентил ще има, казал съм го в първият пост (или поне съм го загатнал с един от въпросите). Определено клоня да реализирам схемата на @live1102, но с трипътен вентил. Просто до момента не съм намерил по-добра схема.
За сега повече клоня към ППР за хоризонталната магистрала до мазето и pex-al-pex за радиаторите. Харесва ми идеята да пусна ф20 вместо 16 и определено ще потърся хубава тръба клас 5. Ако някоя тръба протече при някой фитинг, еми ще се сменя, няма как.
За помпите - разбира се, че не искаш

Трипътен вентил ще има, казал съм го в първият пост (или поне съм го загатнал с един от въпросите). Определено клоня да реализирам схемата на @live1102, но с трипътен вентил. Просто до момента не съм намерил по-добра схема.