• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
aleyan - специалист
Тъкмо това гледах. Да разбирам, че самопочистването е добре да го има? И не е само "напудряне" за да вдигне цената? :wink:
aleyan - специалист
Друга чуденка - колко да е дебелината на стената на тръбите? 0,7 мм. или 1 мм.? Доста порових, но за съжаление не намерих отговор.

EDIT: Намерих на едно място, стават и по-тънкостенните: цък
Последна промяна от aleyan на чет окт 29, 2020 4:39 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Каквито ти се плащат :) от 20 години работя с мед -нямат мърдане.
aleyan - специалист
Естествено се гледа колкото е възможно по-ефтинко, без да страда сигурността, де. :)
filmatoplo - майстор
Слагай 0,7 ,по дебелите се ползват в климатичните инсталации с фреон на 15 бара налягане запоени с твърд припой ,при теб налягане 1,5 макс 2 бара запоено с мек припой .Сам ли ще правиш тръбите и спойките :wink: .Ти ще ползваш тръби 22-18-15 .
шоп - майстор
Ако ти ще запояваш и нямаш опит си вземи тръби с дебелина на стената 1мм.

Аз докато се понаучих да запоявам с газо-кислородна горелка поне 10-20 спойки ги пробих заради "острия" пламък и тънките тръби. Запоявам мед към мед с меднофосфатен припой, а мед към неръждавейка с обмазан сребърен припой 40%

Ако ще плащаш на майстор или фирма да ти прави разводката то 0.7 е идеално.
filmatoplo - майстор
Ползвайте мек припой .
aleyan - специалист
Аз ще ги запоявам. То от там тръгна темата, че майсторите ме замотаха яко. Поне да бяха казали, че няма да ми свършат работа в обозримо бъдеще.
С мек припой ще е, начетох се достатъчно. Е, дали е достатъчно, водната проба ще покаже. За начало мисля да запоя една капа и да я надуя с водопровода. Дали ще е достатъчно за пробата?
Цялата ми инсталация е мед 0.7. Всичко съм заварявал сам с твърд припой, освен малкото преправяне и допълнителната инсталация при газифицирането. Там ги нащракаха с едни ел. клещи.
Достатъчна, че и отгоре ще е водопроводната проба.
Да ти кажа- с многото четене и мекия нищо не свърших. Там си требе ръчичка, хахааа. С твърд си е друго, песен работа.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Схема на отоплителна инсталация за малка къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: