• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
morfei1 - специалист
Аха, той за тва не е доволен на 80C, беше качвал клипче, но не успях да се сетя къде и кога точно.

Залитнах и аз по ниските градуси последна седмица покрай него, свалих на 75, свалих на 72, свалих на 70.... но нещата взеха да стават по зле.... не от към разход ами от към паления. Броя им се вдигна много, почти двойно. Намаляне на степените в модулация и то чувствително не реши проблем с достигането на макс темп. Върнах си го пак на 80C, нема кво да го мъча с тия ниски градуси и няква светеща като кандило горелка.

Явно вашите котлета си надуват свирката как си трябва - мъжката, дори и с тУнек.
съб дек 19, 2020 1:01 pmmorfei1 написа:

Явно вашите котлета си надуват свирката как си трябва - мъжката, дори и с тУнек.
Забрави предните си приказки, дето изопачи мои "хвалби".
Това е преди, в началото на 16та, по малко от 2 месеца работа.
https://photos.app.goo.gl/HNGmJpRPPMG12CYb7
Котелът е повече от добър. След малко и тунингован, при което напомни за хваленето и пепелта от комина.
Клипче, с ръбота на максимална мощност, над 70 гр на водата.
https://photos.app.goo.gl/tV7sWbibs7KJ3Cxs6
Дуе ли през свирката?
След тунинга, на пълна мощност и 70 градуса.
https://photos.app.goo.gl/nzjwgzjwNnhPMM2e6
Нещо друго и другаде може да дуе.
Като текна конденза, просто извадих вторият турболатор и бутнах леко настройките. Кое как, само на познати и приятели, че вече "бера плодове".

А, забравих- разходът на пелети е повече от задоволителен, а както каза Лазар, още миналата година- клони към нула.
morfei1 - специалист
Е, що не показа и снимката на тва дето изкара от кУминЯ?
съб дек 19, 2020 3:35 pmmorfei1 написа:
Е, що не показа и снимката на тва дето изкара от кУминЯ?
Когато е трябвало, качил съм не само една, както и какво направих за да вдигна градусите над 100. Просто извадих единият турболатор.
https://photos.app.goo.gl/tr3YrYG22Fgg95YQ7
Датите виждат ли се?
М дааааа, виждат се.
А тук вижда ли се кога съм го споделял?
https://photos.app.goo.gl/fb6kfAyzEXr3ALwA7
М даааа, вижда се даже и това.
А ти, ти какъв опит сподели? Теорията ти е силна, но без основа няма стойност.
Мислиш ли, че ме очерни, с неща които освен на теб, съм споделил и с форумът. Мислиш ли, че дори да съм се изложил, е достойно от твоя страна?
съб дек 19, 2020 1:01 pmmorfei1 написа:
Сега кажи на кой му дуе през свирката!
Бош си е добър котел, а с няколко ламарини изпадаме в другата крайност- става прекалено ефективен, хахаааа.
morfei1 - специалист
КПД - 76-82%
Сравнително малка риза около 60л.
Темп димни газове 260C.

Това е информация според производителя. Та кое точно трябва да ме впечатли в този котел?

Може би това че може да работи до безкрай с 70C на 5kw? Сещаш ли се що моя не може да работи на 80C с 5kw дори и по-малко мощност до безкрай, въпреки, че радиаторите са ми може би около твоите + неговите, а от към изолация и дограми сте много по добре от мен?

Мен не ми идва на акъла....
съб дек 19, 2020 4:14 pmmorfei1 написа:

Мен не ми идва на акъла....
Ши доди, ако има на ко.
Тия, дето си ги писал, не са при горене на пелети. Котелът усвоява енергията от горенето на пелетна горелка, автоматизирано и това, което съм качил, е напълно достатъчно, че да послужи на някого как по ефективно да си гори пелетите, при вече наличен такъв. Печката е сгрешил, като не е купил Грейко, който заводски си е супер ефективен. Писах го още тогава.
Виждат се температурите, а ти освен да оцапаш кълките и да спамиш, за друго не те виждам тук.
Когато купувах котел, Грейко нямаха, а Бош беше най добрата опция.
Най малкото емблемата по ми харесва от Би......
Айде в темата за разход!
morfei1 - специалист
От туй по нагледен пример, че емблемата не топли, здраве му кажи :) .
съб дек 19, 2020 4:40 pmmorfei1 написа:
От туй по нагледен пример, че емблемата не топли, здраве му кажи :) .
Гъзарията, но само защото мога да си я позволя.
Клиповете са горе, а ти на противоположната страна.
Когато избирах, звъннах на Ицо и го питах за Бито. И аз залитнах по евтинкото, но човека ми каза да не го гледам повече. Доволен съм, че го послушах.
Сега си седи НЗ. Като му река- дръж и веднага почва да харчи икономично.
Купи си балтонче, докато си млад, че с тоя разход скоро няма са видиш в пачка! Инвестирай на младини, докато е време! После ще го хвърлиш тоя кютук, щото съвсем няма да влезне в режим.
morfei1 - специалист
Аха, ама работи на 80C, пък туй модерното....

Не робувам на марки, еля пък за котли. Не ме интересуват и хорски мнения, ръководствата на производителите са достатъчно красноречиви.

Един Saver C 25kw е с риза 70л., КПД - 90% и на изхода 170C при номинална мощност.

35kw е със 100л. риза, същото КПД и на изхода 210C при номинална мощност. Нали имаш идея колко много са 35kw?. А емблемата къде е в случая?

Без да правиш абсолютно никакви врътки. Само натискаш копчето. Къде е емблемата, къде е евтинджоза.... Следващия път пак такъв информиран избор направи от Ицо или някой друг къде ги разбира повече от теб.

Ако смяташ, че вадиш по добри показатели във стоков вариант, нямам нищо напротив да покажеш сравнение.... иначе си е едно мнение на някакъв Ицо.....

Бия те още на старта, по документация на производители.
Последна промяна от morfei1 на съб дек 19, 2020 5:20 pm, променено общо 2 пъти.
pechkata - специалист
Ай стига сте са джненкали - че админа пак ще ви скастри... :-D
Нали правим експерименти - колкото толкова... :?

Анди нали беше със Експерт - той не може да догони моя разход и е със 5 радиатора до колкото си спомням...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Обща дискусия за пелетни котли - offtopic от разход на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: