Най - вълнуващия въпрос зимно време.
roland - специалист
Bosch Condens 5000 WT, 24/30 kW, 48 л
Този котел има ли отзиви за него? Комбинира ли се с CT200 и как се държи?
Лазар Ганев, звънни ако ти е удобно. 0878211413
LazarGanev - "Велик майстор"
CT200 работи с всички газови котли Бош, които са на пазара в момента. Вosch Condens 5000 WT е на базата на Condens 3000W, който е отдавна на пазара и се е доказал във времето като много здрав и безпроблемен модел. Имам такива монтирани доста от преди 10-12 години и не са ме викали за нищо. Аз почнах да ги натискам за профилактики, за да карат още дълго без проблеми, тъй като от колеги знам, че след продължителна експлоатация може да не може да се отвори капака на горивната камера. Не е нормално 10г без профилактика, но някои се опъват, че щом работи добре, не трябва да се пипа :cool: . Единствения показател, по който този модел отстъпва на новите модели е сравнително високата минимална мощност, която преди 10г беше сравнително ниска :cool: . Но за една голяма къща 160-180м2 тази мощност изобщо не е проблем.
roland - специалист
Днес попаднах на това. Май е най - нов модел от тази година. С обещаващи характеристики.
Някой с опит с тази марка? И мнение?
Прикачен файл:
Screenshot_2021-08-07-16-38-57-223_com.google.android.apps.docs.jpg
roland - специалист
С тези смарт глави мисля, че бих могъл да си настроя всяка стая по график, както и WiFi, а котелът без стаен термостат да модулира само и единствено по вода.
Мнение?
Прикачен файл:
Screenshot_2021-08-08-12-34-40-611_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
Умни глави с прост котел!

Чети от тук, та докато Лазар направи обобщението, две страници по натам.
viewtopic.php?f=10&t=12878&start=200#p478643

Като предположих, че не си чел, прав съм бил.
Изписал е една кофа мастило само по този повод.

После да кажеш с колко е паднал разхода на момата!
roland - специалист
Съжалявам, прочетох темата от линка и нищо не разбрах. Не виждам нищо общо с моята драма.
Да започна отначало ли? Имам къща на три етажа. На първия етаж живее баба ми и иска в нейната стая да е 26 градуса целогодишно. В хола и друга стая не е необходимо да е повече от 20 през деня, дори по - малко през нощта.
Аз съм на втория и третия етаж. На втория е голям хол, който се отоплява с два радиатора и водно подово в кухненски бокс. В момента с пелетна камина, която отдава сала по себе си около 3-4 киловата отоплителна мощност, по тази причина двата радиатора НЕ се използват, спрени са им термоглавите. Надявам се с газовия котел тези два радиатора да са достатъчни и да компенсират липсата на пелетна камина.
На третия етаж са три стаи с по един радиатор и баня с водно подово. В трите стаи през деня е достатъчно да е 18-19 градуса, защото се предполага, че там няма никой. Вероятно вечерта може да се вдигне с два три градуса, докато се използват, а пък температурата в хола да падне с два три градуса. Пропуснах да кажа, че не обичаме жегата /освен баба ми/ и температури над 23 градуси са нежелателни.
Имам две бани и две кухни.
Вероятно ще взема котел с вграден бойлер. Не съм се спрял на марка и модел, не съм избрал и управление. Със сигурност ще искам да е нещо ново и надеждно. Нямам ограничение в бюджета, важно е да е качествено, добре направено, смарт и да подлежи на ъпгрейд. Водното подово предпочитан да не се командва със задвижи и глави, да си е отворено и водата в него винаги да е около 40-45 градуса.
И сега, как да постигна това разделение в стаите, ясно е, че с един стаен термостат няма да стане, ще трябват умни глави. И как да стане???
Какъвто и да е котелът, един външен сензор, за да модулира по вода и външна температура. Така е по добре от само по вода.
Термоглави- каквото ти хване окото.
На Хоумматик съм- доволно.
Изключих, че етажите са три.

Тема "Помощ за избор на кондензен котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: