• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kisyov - напреднал
Наистина се оказа датчик потока, свръзахме го и всичко тръгна. В инструкциите пише, че грешката е Communication error/ undefined error.
съб окт 29, 2022 1:42 pmradius написа:
съб окт 29, 2022 11:21 amkisyov написа:
Стои повече от 12 часа, но пак я показва.
Може ли грешката да идва, че нямам датчик поток.

viber_image_2022-10-28_14-22-23-056.jpg
пет окт 28, 2022 11:47 pmAhmakov написа:
ЕЕ - Трябва да се подгрее маслото в кратера на компресора. Остави я под напрежение за 12 часа.
Не е от датчик поток, мислех че гледаш външното за тази грешка. В случая е Communication error between FTC и външното.
Провери как си окабелил, кой тип захранване си избрал за външното от суичовете и дано да е нещо такова...
radius - майстор
Явно е бил активиран и си го търси.
Браво, че е тръгнала
PIP - майстор
съб окт 29, 2022 10:07 amДетето написа:
Здравейте, искам да попитам от какво зависи работата на ТП. Смисъл при мен веднъж може да работи с 5 минутни почивки а понякога може да почива и 2 часа. Тези изключвания и включвания през 5 минути не са ли вредни. Също така не мога да хвана логика от какво зависи дългата почивка, защото водата може да изстине до 28*С и помпата да не включи.
При мен ел.котела работи така с включена настройка 'по-крива' с външен и вътрешен датчик. Котела не се интересува много на колко съм сложиш температурата на водата, а от разликата външна/вътрешна и настойката за кривата и отместването и. При поставане в режим на работа ‚постоянна‘ вече работи по зададената температура. Един прияте миналата седмица монтира същия котел и не свърза датчиците, но настройките на бойлера са за работа с тях и ефекта беше същия независимо, че няма датчици. Нямам никакъв опит с термопомпи, но си виж настройките или викни някой, който е в час и не разчитай много на тези, които са я монтирали, неговия го монтираха майстори и не успеяха да го настроят и пуснат.
kisyov - напреднал
Отново греда излезна грешки LP и L5, проверихме всички датчици, но уви. Някой съвет може ли.
Детето - специалист
съб окт 29, 2022 12:43 pmшоп написа:
съб окт 29, 2022 12:28 pmДетето написа:
За мен по правилно да работи е да тръгне и когато започне да достига зададената температура да сваля мощността до някакво ниво и чак тогава ако продължава да загрява водата да изключи. А помпата реално ртъгва с 2kw за няколко минути слиза на 1.6 и след това спира. Понякога тръгва на 1.6 слиза на 1.3 и може така да остане два часа.
100% си прав. Именно това е идеята на инверторната технология. ТП да работи в номинален диапазон. Ако се наложи да има повишена консумация на енергия да се форсира и да я набави. Ако има моменти на спад да намали оборотите си ди минимум и пак да поддържа системата без да спре.
Старт-стоп работа за 5 минути на такава система означава прединфрктно състояние. Повишен разход на ел. енергия, нисък КОП и бърза смърт на компресора,
Имаме ли някой от форума който може да провери всичко и да направи правилните настройки. Защото така както изглежда не работи правилно помпата.
kisyov - напреднал
Да кажа, че горните грешки ги оправихме от настройки за мин. и макс. на водата.
radius - майстор
Браво, сега работи ли?
kisyov - напреднал
Не излиза грешка LF И дотам,
нед окт 30, 2022 7:38 pmradius написа:
Браво, сега работи ли?
brum - майстор
@kisyov, купи си термопомпа и си я инсталираш сам ли? Ако да - похвала за начинанието. Надявам се да разрешиш проблемите!

Моля те, сподели стъпките по които си минал. Как провери, че няма пропуски по тръбите? И ако не е нова термопомпата - как провери, че има достатъчно фреон?

И по темата назад се говореше за минимална консумация - LG-то ми пада до 400 вата, а пиковата му мощност надхвърля спецификациите и достига 10.5-11kW (прецизни температурни сензори на входа и изхода и данни от контролера за дебита + един PZEM-004T за мощността).
kisyov - напреднал
В общи линний, да. Купих си моноблок, отделно от англия си поръчах управлението, тръбите с помощ от приятел и май сгреших, че ги купих по отделно, а не комплект, защото сега с този сензор поток има проблем и немога да намеря откъде да го купя.
Имам изградена система подово с котел на пропан бутан, но голяма хамалогия с бутюлките и доста скъпо миналата зима. Така купих моноблока, който фактически нов, и след доста четене и въпроси към хора от форума и към Мицубиши Англия.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Въпроси за ОИ с термопомпа Mitsubishi Ecodan PUZ 8.5 kw R32" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: