Радиаторите стават утайници и се налага да се промиват. И тогава се усеща разликата м-у чугунени и алуминиеви радиатори. В новите абонатни има филтър преди помпата. Трябва да се почиства. И за да не се източва системата при промиване на филтъра трябва да има работещи кранове преди и след филтъра. Обичайно крановете отцепват и помпата и филтъра от отоплителната инсталация. Ако отоплителната система е с черни тръби се налага по-често промиване на филтъра.
Калояне, какви въпроси задаваш, уж си умно момче...По пътя на логиката и аз мисля, че не трябва да се източва, но понеже ми е първи сезон в абонатната, веднага се появиха "специалисти", които твърдяха обратното. Аз за това питам, тука има доста хора, които се занимават с парно. Даже с Топлофикация се преборих да сменят две от помпите, защото бяха прецакани, да изчистят филтрите, които твърдяха, че са чистили, но не е отбелязано в дневника и др. Едната помпа я бяха оставили на 8 бара и се получаваше доста шум в тръбите без реално да има нужда от тези 8 бара, намалих я на 5,9 и сега почти не се чува без да се отразява на топлината на радиаторите. Сега всичко е шест.