Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Детето - специалист
нед ное 26, 2023 2:01 pmbrum написа:
Заради гаранцията ли?

На мен тези дето ми я монтираха бяха много свястни :) . Оставиха ми я без капак и дадоха зелена светлина да ръчкам вътре.
Не, гаранцията не ме притеснява, на вътрешното тяло няма лепенки или нещо друго за гаранцията. А й все пак как да си почистя цедката на помпата трябва да отворя вътрешното тяло, та по него и аз си ръчкам.
Точно затова искам да сложа един два датчика, да мога да си наблюдавам температурата в една от стайте да речем и тази на буфера.
ЕДИТ: ето това го вадя като оригинален сензор
https://www.wolseley.co.uk/product/mits ... e-control/
Сега въпроса е какъв е точно датчика, в менуала пише термистор, но какъв
ЕДИТ2: намерих още нещо, предполагам 10ком би трябвало да свърши работа.

Прикачен файл

Screenshot 2023-11-26 181353.png
Screenshot 2023-11-26 181353.png (30.8 KиБ) Видяна 611 пъти
Последна промяна от Детето на нед ное 26, 2023 6:17 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
съб ное 25, 2023 6:18 pmДетето написа:
Колега @mи, имаш ли на идея какъв температурен сензор може да се използва за измерване на стайната температура. Не говоря за тези на Мицубиши за по 1000+лв ами някакъв термо резистор или нещо от този сорт, с което да измеря стайната температура и евентуално помпата да работи по тази температура
За да работи ТП по стайна температура, трябва оригинален стаен термостат на Мицубиши, но той не е 1000+лв, а 200-300 по спомен, може да има и по-евтини. С резистор за 10лв нищо няма да стане, Датчика за буфера - Мицу-то няма такава опция. А това, че показва стайна -39* - явно такава му е логиката - щом няма датчик, предполага най-тежкия вариант за Япония :)
Детето - специалист
Веднъж съм питал в БГ и ми казаха, че го няма наличен и е над хиляда лв, защото е панел с управление и датчик в едно работещо с wi fi.
Датчик за стайна температура с кабел е опция, пише го в менуала. При отворена верига на въпросния датчик -39*С при късо 88*С Отново от менуала съм го чел.
radius - майстор
На нощна тарифа са те пуснали, виж в ибея колко е безжичния панел.
А и в Климаком няма да е безбожно скъп.
brum - майстор
Хубу де, тая термопомпа като няма ни един датчик как бачка като няма консумация? Топли нон-стоп буфера ли?

Моята е с "термостаст". Само детой той е едно реле и го включвам само като ми трябва отопление. Интерфейса е като за стандартен 220 волтов термостат. Подаваш напрежение - бачка, няма напрежение - не бачка.
Ал_ - специалист
Детето, чудех се дали да пиша, че съм далеч от тия неща, но...сензор от вътрешно тяло на климатик няма ли да свърши работа?
Прикачен файл:
coil-sensor-400mm.png
coil-sensor-400mm.png (16.57 KиБ) Видяна 573 пъти
ivanovbg - майстор
нед ное 26, 2023 8:31 pmДетето написа:
Веднъж съм питал в БГ и ми казаха, че го няма наличен и е над хиляда лв, защото е панел с управление и датчик в едно работещо с wi fi.
Датчик за стайна температура с кабел е опция, пише го в менуала. При отворена верига на въпросния датчик -39*С при късо 88*С Отново от менуала съм го чел.
Свържи един потенциометър от десетина килоома на мястото където трябва да се свърже датчика. Като го въртиш виж кога ще докараш температура на дисплея 20 градуса. Откачи го без да го мърдаш повече и му премери съпротивлението и ми го кажи. Ще ти кажа какъв термистор да си купиш и с две жички ще си го свържеш където поискаш.
radius - майстор
Ехаааа и бетата ще му уцелиш нали :lol: :lol: :lol:
ivanovbg - майстор
Ти пък да не мислиш, че са му сложили нещо нестандартно. Да не говорим, че ще работи около трийсетте градуса и един два градуса грешка няма да е от значение.
LazarGanev - "Велик майстор"
нед ное 26, 2023 9:47 pmbrum написа:
Хубу де, тая термопомпа като няма ни един датчик как бачка като няма консумация? Топли нон-стоп буфера ли?
Има датчици на подаващата и връщащата тръба

Тема "Малък дебит между термопомпа и буфер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: