съб авг 03, 2024 7:43 amLazarGanev написа:Не приемам критиката!съб авг 03, 2024 12:29 amchapara написа: За какво ти е да ползваш глидери за подаваща тръба, а като разменя всичко и празни инсталация не си подведе външно подаване? Разменяш тапа и щепсел, горе и долу, слагаш вентила и си удължаваш тръбата на горе. Какви глидери ще разглобяваш, какви чепове ще набиваш и после пак шум в системата. Друг е въпроса че направата е уакана!Нямам думи, с които да характеризирам такъв съвет! Всъщност за втори път в тази тема ми се налага да изказвам подобно мнение, няма да се повтарям, мисля че на предната страница писах относно мнението на един Разбирател! Тази тема е показателна, че колкото и добър специалист да е в своята област (много уважавам добрите специалисти и смятам chapara за такъв в професията си), но е крайно време всички в Бг да разберем, универсални майстори няма, "параджия" (ОВК инсталатор) и "плочкаджия" са съвсем различни професии, а в съвременния свят професиите толкова бързо се развиват от към материали, инструменти, технологии, че е трудно човек да поддържа високо ниво дори само в една специалност, пък какво остава да е добър в няколко. С chapara преди много, много години сме спорили относно полагането на тръби за водопровод, съжалявам, че сега трябва да го праеим и за "парно". Макар да съм облицовал с фаянс и теракот у дома и на вилата още като ученик и студент (преди 30-40 години), аз не си позволявам да дам нито един акъл в темите за настилки (викам си съответните майстори в къщи), макар да завършил техникум ДВГ с отличие, не давам акъл в темите за автомобили, а всичките ми коли (семейни и фирмени) се обслужват основно във фирмени сервизи на съответната марка. Трябва да е научим да ценим професионализма. Мога да разказвам случки до утре, включително и от последните дни, в която през март съм дал оферта, не са я приели, избрали са друг изпълнител и през юли вече се извиняват и ме викат пак на оглед, да кажа как да оправим нещата, парите вече нямат значение. А след това дълго лирично отклонение, да напиша малко и по темата
. При положение, че радиаторът е захранен долу/долу и всичко е прогонено, просто е кощунство да се преработва горе/долу, като се пуска грозяща тръба 70-80 см странично на радиатора! За къс и висок радиатор единственото по-добро решение е било едностранно захранване с вентил четирипътна система, но и долу/долу е много добре. Аз даже се изненадах от успешната размяна на карантиите на двата вентила, не при всички марки е възможно това, аз нямаше да експериментирам, щях да разменя целите вентили. Желая успех на dika24 в довършването и се извинявам на всички за дългия пост!
Явно си пропуснал ценза ми. Професионалист и разбирател не съм! Работя това по любов!!!
Ще изчакам завършека на темата, така ми харесва