Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет авг 08, 2024 8:50 pmchapara написа:
...🍻
Наздраве, Чапар!
Ама пази го това дробче! Ще ти трябва за бъдещи философии.
Баси, от едно източване, къде стигнахме!
Старият кран е премахнат, дори монтирах новия, само без да сменям стария ероконус - на снимката. И разбира се сега сълзи от него, т.е. налага се и него да сменя, някакви съвети как да стане това, без да режа тръбата и правя снадка? Пистолет с топъл въздух?

Прикачен файл

viber_image_2024-08-08_22-45-43-779.jpg
chapara - майстор
Не се боря за философии, Трифоне. Няма за кога, живея си живота😉
kozl - майстор
чет авг 08, 2024 10:50 pmPapa написа:
Старият кран е премахнат, дори монтирах новия, само без да сменям стария ероконус - на снимката. И разбира се сега сълзи от него, т.е. налага се и него да сменя, някакви съвети как да стане това, без да режа тръбата и правя снадка? Пистолет с топъл въздух?
Зависи от типа на фитинга. Ако са Honeywell имат такива "зверски" контри, кото при вадене размазват PEX тръбата.
В зависимост откъде капе - ако е от уплътняващия гумен пръстен търси по небел такъв.
А със същия вид фитинг ли смени другата част? Ако не може да не съответстват диаметрите.

Мислех да го спестя, но няма.
На снимката личи непрофесионално отношение в-у фитинга, вероятно при опит за отстраняване от тръбата.
Не пише марка на старите кран и евроконус. "Made in Italy"
Резбата и диаметрите са същите - навих калчища и тефлонова лента, натегнах повече и в момента спря да капе. Но ми се искаше да сменя и евроконуса с нов.

За непрофесионалното отношение към фитинга - няма нужда да го спестявате - потвърждавам, аз съм си виновен.
kozl - майстор
Щом кълчищата и тефлоновата лента са спряли теча, значи гумения "О" пръстен на смимката не уплътнява. Трудно е да се намират дебели "О" пръстени, така че обмотаване с тефлонова лента върхо "О" пръстена също е някаква възможност за спиране на теча.
Кълчищата обаче не доумявам как могат да са полезни при този вид сглобка :?
chapara - майстор
пет авг 09, 2024 12:34 pmkozl написа:

Кълчищата обаче не доумявам как могат да са полезни при този вид сглобка :?
Имат място калчищата, стига да знаеш как. На мен ми е показвал стар майстор как се прави гарнитура от калчища. Нямам под ръка, да прасна един клип🤨

Тема "Източване инсталация на парно в апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: