Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Ок. Прав си, благодаря!

Значи остава само да отстрани колената в повече. Всяка промяна на посоката влияе зле на тягата.
fbr - майстор
С един термометър да измери температурата на последния кюнец в котелното и ще стане ясна работата. Сигурен съм че изходящите газове са с ниска температура, понеже няма антикондензен вентил, комина е широк и студен и те така.
Симеон Василев - напреднал
Помощниците ми сигурно прочетохте че съм сложил кюнци ф150 при изискване на печката димоотводни ф176.
Сигурно и от там имам проблеми.
Ако идвате към Бургас се обадете да почерпя
емовлаха - специалист
съб дек 21, 2024 6:25 pmСимеон Василев написа:
Помощниците ми сигурно прочетохте че съм сложил кюнци ф150 при изискване на печката димоотводни ф176.
Сигурно и от там имам проблеми.
Ако идвате към Бургас се обадете да почерпя

Диаметърът на димната тръба е 160 мм за размери на котели от 3-7 секции, 180 мм за котели от 8-10 секции.

Комина се изчислява по фигура 2 в инструкцията на котела

Туй си е за твоя все още не Херкулес изисквания

Простичко обяснено за височината
Последна промяна от емовлаха на пон дек 23, 2024 1:53 pm, променено общо 1 път.
fbr - майстор
съб дек 21, 2024 10:17 amСимеон Василев написа:
Кюнци ф150
Комин ф 180
Обратно на логиката подхождаш. При понижение на температурата на газовете, те намаляват обема си, ерго комина трябва да е по-тесен от кюнците.
Извинявам се за некомпетентността ми, значи кюнци ф 150,и комин ф 180 добре ли е или, защото печката има изход за газове фи малко повече от 170 мм. ас съм сложил ревизия и я намалям на 150 мм защото имах такива кюнци на чалъм от другата печат която ползвах преди това
ivanovbg - майстор
Сложи си кюнци каквито трябва без ревизия и всичко ще се оправи.
Николов Н. - специалист
Нямаш ли възможност да монтираш котела под отвора на димохода? Ще преправяш тръбите,но ще спестиш проблема с кюнците.
съб дек 21, 2024 7:01 pmfbr написа:
съб дек 21, 2024 10:17 amСимеон Василев написа:
Кюнци ф150
Комин ф 180
Обратно на логиката подхождаш. При понижение на температурата на газовете, те намаляват обема си, ерго комина трябва да е по-тесен от кюнците.
Само аз ли съм го направил- от ф200 имам преход към 13x13, клапа за регулиране на тягата преди изход на ф180 и френско варелче накрая?

Дори с тези кюнци ще му работи котела, стига да си "изчисти линията", като премахне две от колената.
Мога да изместя котела но много терсене идва, направо се навира в масата и дивана, а и под него имам положени гранитни плочи и те няма вече да пасват на позицията.
Местене на котела крайно краен вариянт,дано да не се стига до там

Тема "Wiadrus hercules U26 няма тяга помагайте" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: