Тука темата по български се разми и почна да влиза в други измерения
. Благодаря за коментарите
Очевидно дори и да има загуба на КПД, няма да се усети, но пък ватата на тавана ще работи в моя полза да се топля по ефективно при всички случаи 

съб фев 01, 2025 7:41 pmchapara написа:След долния цитат...съб фев 01, 2025 11:06 amrexxar_tm написа: Тука темата по български се разми и почна да влиза в други измерения. Благодаря за коментарите
Очевидно дори и да има загуба на КПД, няма да се усети, но пък ватата на тавана ще работи в моя полза да се топля по ефективно при всички случаи
![]()
![]()
пет яну 31, 2025 9:00 amrexxar_tm написа: По моята логина и според физичните закони, както беше споменато вече, топлия въздух ходи на горе, това означава, че климатика предназначен за отопление ще трябва да е възможно най-високо за да може да бута топлия въздух надолу и да миксира добре въздушните маси за да уеднакви температурата до колкото е възможно и да ползва топлия въздух в горната част на стаята. Ако се сложи на ниско, в горната част на стаята ще остава един топъл въздух, който ще топли комшията отгоре и не е полезен за цялостното отопление. Демек губи се КПД.Явно не приема поправката, проблема си е негов, а мнението е уникално.
Друг колега спомена, че за нисък монтаж си има други тела, които пък правят обратното. Дърпат студения въздух от ниската част и го бутат на горе докато го отоплят, по този начин се сздава нужната циркулация, по приятни са на топлина и не ти духа в главата (но преди 8 години когато го слагах, не бяха на мода).
Ако бъркам в теорията ме поправете...
съб фев 01, 2025 8:17 pmНиколов Н. написа: Прав си! Абе върти го,сучи го - Т.П.Т. си е Т.П.! И нищо отгоре. Вярвам ,че никой от тук присъстващите няма да се припознае. е,ако някой се-да д.."каза Л. Пенев".![]()
съб фев 01, 2025 8:18 pmТрифон П.Трифонов написа:Честно казано не разбрах към мен ли е критиката? Поправка към моя пост не прочетох за да приема каквото и да е? Аз изразих мнение/теория по мое осмотрение, което не съм твърдял, че е вярно и бих желал да разбера къде ми е грешката. Със заяждане не се обменя информация
След долния цитат...пет яну 31, 2025 9:00 amrexxar_tm написа: По моята логина и според физичните закони, както беше споменато вече, топлия въздух ходи на горе, това означава, че климатика предназначен за отопление ще трябва да е възможно най-високо за да може да бута топлия въздух надолу и да миксира добре въздушните маси за да уеднакви температурата до колкото е възможно и да ползва топлия въздух в горната част на стаята. Ако се сложи на ниско, в горната част на стаята ще остава един топъл въздух, който ще топли комшията отгоре и не е полезен за цялостното отопление. Демек губи се КПД.Явно не приема поправката, проблема си е негов, а мнението е уникално.
Друг колега спомена, че за нисък монтаж си има други тела, които пък правят обратното. Дърпат студения въздух от ниската част и го бутат на горе докато го отоплят, по този начин се сздава нужната циркулация, по приятни са на топлина и не ти духа в главата (но преди 8 години когато го слагах, не бяха на мода).
Ако бъркам в теорията ме поправете...
ИнжИнер кемал, съгласен ли сте с теорията на питащия?
Записвам си за спомен и понеже "живота" среща отново.
нед фев 02, 2025 5:27 pmchapara написа: Часни случаи не се доближават до общоприети правилаАко това е към мен, не бих го категоризирал точно като частен случай а като не масов такъв.и не стана ясно какъв тип е климатика Svetoslavoff1? Помещението с равен таван ли е
...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: