Най - вълнуващия въпрос зимно време.
CASA - специалист
LazarGanev написа:
А можеш ли да кажеш каква е разликата между емайл и стъклокерамика?

Ами не съм на 100% сигурен,но стъклокерамиката е като на новите котлони на готварските печки,тоест чисто теоретично би трябвало да е по-издържлива на въздействието на водата отколкото е емайла.Все пак емайла след по-кратко време може да потдаде на ръжда и да протече отколкото стъклокерамиката.По-скоро стъклокерамиката трябва да се сравнява с бойлерите,на който съдът за водата е от неръждавейка!
LazarGanev - "Велик майстор"
Виж сега - и двете наименования са едно и също покритие. Материалът си е хубав и устойчив на всякакви въздействия, но проблемът е, че има много по-малко линейно разширение от материала на водосъдържателя, който е от стомана. А знаем, че водосъдържателят на бойлера е натоварен с постоянно променящи се температура и налягане, което води до постоянно разширение и свиване, а оттам и напукване на защитното покритие.
CASA - специалист
Ако е така съм съгласен!
Тани - модератор
CASA написа:
Тани написа:
CASA написа:
Според мен за 20 мин спокойно двама души си взимат душ!Явно ти имаш друг стандарт на къпане!
Той стандарта ми е ясен - докато свърши топлата вода! Но за 10 минути е абсурд да се изкъпя нормално! Само миенето на зъбите ми отнема около 3-4 минути! А и къпането не е само от хигиенни нужди! За да релаксира човек си е нужно повече време! Ако бързам да се изкъпя за 10 минути и през цялото време мисля дали ще остане вода за следващия , вместо да се оттърва от стреса по скоро би се получило обратното!
Съгласен съм с мнението ти,че къпането не е само от хигиенична гледна точка,а и въздейства положително на психиката!Но в крайна сметка си зависи от човека.Всеки си прави избора и когато избираш едно губиш друго.Това е баланса и физиката го е доказала,колкото и да ни се иска да има перфектни неща!
Аз бих си позволил да те посъветвам да спираш водата докато си миеш зъбите.За мен това е пилеене,освем ако не ти действа и по някакъв друг начин,нали казват че енергията не се губи,а се трансформира!
Съгласен съм че всеки сам си избира и не съм казал че моя начин е правилен! Все пак аз предпочитам да си мия зъбите под душа ! И не спирам водата дори когато си сапунисвам тялото! Именно затова писах в темата за проточния бойлер , че не може да се каже че е по-икономичен- зависи кой го ползва :-D

А за необходимата мощност за загряване на 100 литра може да видиш тук
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 8062#58062
CASA - специалист
Тани написа:
CASA написа:
Тани написа:
Той стандарта ми е ясен - докато свърши топлата вода! Но за 10 минути е абсурд да се изкъпя нормално! Само миенето на зъбите ми отнема около 3-4 минути! А и къпането не е само от хигиенни нужди! За да релаксира човек си е нужно повече време! Ако бързам да се изкъпя за 10 минути и през цялото време мисля дали ще остане вода за следващия , вместо да се оттърва от стреса по скоро би се получило обратното!
Съгласен съм с мнението ти,че къпането не е само от хигиенична гледна точка,а и въздейства положително на психиката!Но в крайна сметка си зависи от човека.Всеки си прави избора и когато избираш едно губиш друго.Това е баланса и физиката го е доказала,колкото и да ни се иска да има перфектни неща!
Аз бих си позволил да те посъветвам да спираш водата докато си миеш зъбите.За мен това е пилеене,освем ако не ти действа и по някакъв друг начин,нали казват че енергията не се губи,а се трансформира!
Съгласен съм че всеки сам си избира и не съм казал че моя начин е правилен! Все пак аз предпочитам да си мия зъбите под душа ! И не спирам водата дори когато си сапунисвам тялото! Именно затова писах в темата за проточния бойлер , че не може да се каже че е по-икономичен- зависи кой го ползва :-D

А за необходимата мощност за загряване на 100 литра може да видиш тук
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 8062#58062
Ако това с 20л е вярно,то съм съгласен,че този бойлер не може да харчи толкова малко!
Тани - модератор
Ами засечи си за колко време ти изключва бойлера и ще видиш че съм прав! Те бойлерите имат еднакво КПД!
CASA - специалист
Тани написа:
Ами засечи си за колко време ти изключва бойлера и ще видиш че съм прав! Те бойлерите имат еднакво КПД!
Замислих се днес,че е възможно тези 0,96в да са разхода не за затопляне на 80л вода,а за нейното поддържане в нормална температура за 24ч
Тани - модератор
Тани написа:
CASA написа:
Има едни испански бойлери Едеса,със стъклокерамичен водосъдържател и двойна изолация.Дават ги доста икономични -имат две степени на нагряване 1600в и 2000в.Дават също и разход на ток за 24ч- 0.96в.Та да питам дали някой има опит с този бойлер?
Този разход е прекалено малък ! Най вероятно става въпрос за 0,96 kW / денонощие , НО ако не пускаш топлата вода!!!
Чак днес ли?Ех , ако четеше какво са ти написали! Това е първото мнение след въпроса ти , написано преди ЧЕТИРИ ДНИ, но ти явно приемаш само тази информация която ти се иска :-D Недей търси под вола теле, има си физически закони , които нито една реклама не може да пребори!
CASA - специалист
Тани написа:
CASA написа:
Има едни испански бойлери Едеса,със стъклокерамичен водосъдържател и двойна изолация.Дават ги доста икономични -имат две степени на нагряване 1600в и 2000в.Дават също и разход на ток за 24ч- 0.96в.Та да питам дали някой има опит с този бойлер?
Този разход е прекалено малък ! На вероятно става въпрос за 0,96 kW / денонощие , НО ако не пускаш топлата вода!!!
Просто е трябвало да стигна сам до истината.При някои хора така става!
Но в крайна сметка си бях разтълкувал отговорът ти по друг начин,но това си е моя грешка.
Още нямам бойлер,но почти съм решил да взема стоманен елдомски с цифров термо и времо регулатор.Понеже ми трябва за хотелче и сметнох,че ще ми е от полза.Ако някой има опит с тези да казва:)
Тани - модератор
Тези дни обикалям да си търся апартамент и понеже гледах един на последния етаж и се замислих (замечтах :-D ) дали няма да стане - бойлер+слънчеви колектори +термопомпа (чилър) . Идеята ми е съвсем зелена, на 3-4 часа и не съм сигурен за практическата и реализация , но за хотел не би било зле да се замислиш за бойлер+чилър или бойлер+слънчеви колектори/котел . Икономически ще ти е по-изгодно. Ще си избиеш инвестицията за няколко години! А и може да използваш чилъра и за отопление! Както писах е икономически по-изгодно за хотели и по-големи сгради. Все пак за затоплянето на един и същ обем вода , с чилъра ще изразходваш с пъти по-малко енергия!!! А доколкото знам това е един от големите разходи в хотелиерството?!

Тема "Испански бойлер Едеса?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: