• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 37
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kpacи - специалист
peyota написа:
някой може ли да ми каже в кой раздел да публикувам обява? търся някой да ми помогне с изработването на схеми те.
Не е толкова трудно колкото си мислиш. Всички компоненти можеш да си ги поръчаш по нета. Събираш всичко, хващаш поялника и следваш указанията от първа страница на темата.
olympic - помощник
Здравейте, колеги.

Започнах да се занимавам с пикото.
Първото, което ми направи впечатление е... защо като изпълнявам Get функцията за някой от аналоговите входове, без да е закачено нищо, връща разни променящи се стойности в дефинирания интервал от MIB-a. :rolleyes: А като отворя уеб интерфейса, пин2 е чекнат. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

А да ви питам... има ли електронни електромери, топломери, водомери, газ разходомери и пр., които да вадят подходящи сигнали, така че със съдействието на пикото да узная потреблението?

Програмирането е моята част, така че може да не формулирам точно въпроса :?
ArturDent - Почти Безобиден
Има всякакви - аналогови и цифрови за моментна стойност.
Има и такива, които ти дават импулс/импулси на всеки 1 kWh, но при загуба на връзка сметката с тях отива по дяволите.
Аз лично харесвам интегриращите, на принципа - "ние питаме, вие отговаряте"

П.П. Всички нови електромери, топломери и .......мери имат тази възможност.
Jacket - специалист
Показанията на пикото варират при отворени контакти на входовете, тъй като те са закачени директно небуферирани към АЦП-то и улавят и най-малките смущения, най-вече от захранването. Това влияние се забелязва и при отчитането на стойностите от самите датчици, макар че в много по-малка степен. Най-общо колкото по-нискоомен е датчика, толкова по-постоянни са показанията на пикото. При датчици, които имат само on/off състояния (като релето на помпата например), се налага използването на pull-down резистор (примерно 10k) към маса, чрез който да се оберат смущенията като съм показал на тази схема:

Изображение

Иначе чекбоксовете, които се появяват под показанията на входовете не съм 100% сигурен каква им е логиката (не използвам стандартните интерфейси на пикото, а само SNMP), но съм забелязал че се маркират когато стойността нарастне доста, не съм сигурен колко точно е прага.
kyxap - специалист
Колеги почнах да получавам прави черти, fire monitora показва едни и същи стойности. Пробвах откачах датчиците, нищо не се променя, числата не се променят. От няколко компа пробвах, все така. Пикото ли му стана нещо, дайте идеи, благодаря!
Jacket - специалист
Пробвай да отвориш WEB-а на пикото (http://172.16.100.2) ако си е със IP адреса по подразбиране. Потребител и парола admin/admin. След това отиваш на I/O Ports и гледаш дали показанията на пина се променят. Ако и там не мърдат а пък си сигурен, че температурата се променя, значи има нещо с пикото или датчика. Можеш да пробваш да го преместиш на друг пин. Понякога изгарят пиновете, защото не са буферирани и на АЦП-то му трябва малко за да изпуши...
RID
Здравейте на всички ентусиасти!Та директно към молбата ми насочена към автора на програмата.Jacket има ли начин алармата по ниво на температура и % (за влажност) да може да се задава и за ниски стойности.
Какво имам предвид?
В моя случаи използвам малко нестандартно входа за H5V6 които се индицира в проценти.Там няма сензор а директно подавам стойности на напрежение съответстващи на ниво (в случая нивото на пелетите в бункера) и там възниква проблема с алармата.В случая е необходимо алармата да се задейства когато нивото падне под да речем 10% а предупреждението да е пр.на 20%.На този етап софтуера не позволява такава функция.Бих се радвал ако имаш възможност да добавиш тази корекция.С най добри пожелания и уважение към положения труд!
pavelari - майстор
Ей така, по никое време да благодаря на автора на темата.. от година вече по графиките си следя отоплението и сичко е точ /става дума за индустриално изпълнение - обем от 2000 кубика/... евала батка
Вече толкова си свикнах с графиките, че като ги погледна сутрин -ако нещо е "накриво" - има проблем и се отстранява веднага /като ЕКГ/ :-D
kpacи - специалист
Пусни една графика да видим как изглежда твоята.
pavelari - майстор
kpacи написа:
Пусни една графика да видим как изглежда твоята.
Ето за два дни - днес и вчера.... ограденото от вчера е проблем - в едната термопомпа

Прикачен файл

Untitled.jpg
Untitled.jpg (87.85 KиБ) Видяна 5869 пъти
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 37

Тема "Температурен мониторинг" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: