• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 315
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
turistak - специалист
syncho написа:
ако го сложиш веднага след котела/камината няма да има значение, но ще мериш това, което камината е усвоила, а не калоричността на пелетите. Нека не забравяме, че няма продукт със 100% КПД.
Да, прав си!
Все пак това е което ме интересува, коолкото са по- калорични,толкова повече ще усвои котелът.
Благодаря
sensi - специалист
Явно Гиздо и Валяк са пазарували от различни места. И на разклона на Лозен има пелети и на другото място с/у Капитолия до Герман. Тези от Лозен са на Техноууд - 400 лв/т, но гледам че имат и от румънските, но са взели от големите разфасофки и сега един пич ги разфасова в чували по 15 кг. Но като знам всяка българска работа сигурно ще слага по 14,5кг или по малко. Обаждах се и в склада на Ерато в с. Мрамор 02/9250220, имат на Техноууд 396лв/т.
gizdo - специалист
Не взимайте гръцки пелети "SAKKAS". Изключителен БОКЛУК за 440лв/тон.
Правят пепелта на шлака и вентилатора не може да ги издуха от горивната камера. Имам чуството, че пепелта не е само пепел от изгоряла дървена маса, а има и улична пепел, прах или каквото и да е. На чувалчетата са описани всички изисквания, но никъде не пише класа на пелетите. За съжаление се сдобих с 1 тон без да ги пробвам преди това. Точно в най- големите студове седя и му треперя да не направи шлака и да изгасне през нощта.
mitko3040 - напреднал
И моите пелети са към края си. Понеже за първа година и незнаех и взех 4 тона от Баумакс. Сега да имам 50-60 чувалчета. Мисля още 2т. да взема. Не съм ползвал други освен горепосочените и съм доволен и не само аз като чета и мненията на колегите. Ще проуча дали неможе да си внесем от тия пелети, само около мен без да се замислям с приятелите ще вземем поне 60 тона.
KStv - помощник
Днес взех два тона пелети на Ахира, с. Рогош. Ще ги пробвам след около седмица. Цената им е 420 лв. за тон. При обаждане по телефона ми оферираха цена от 400 лв., на място във цеха вече струваха 420. За седмица 20 лв. отгоре.
syncho - майстор
420лв!!! Това е безобразие вече...
joro_vn - специалист
Aхъм, юни месец им е времето.... на производителите :axe:
sensi - специалист
На пазара вече има само румънски пелети. Егати какво производство имат тия, щом са заляли нашия пазар. А цените са им, кой колкото си качи, като почнеш от 420лв, та вчера ми обявиха 485лв. От обажданията ми по производители получавам един и същи отговор - "с предимство е чуждия пазар и каквото остане го пускаме тук".
valqk - специалист
sensi написа:
Явно Гиздо и Валяк са пазарували от различни места. И на разклона на Лозен има пелети и на другото място с/у Капитолия до Герман. Тези от Лозен са на Техноууд - 400 лв/т, но гледам че имат и от румънските, но са взели от големите разфасофки и сега един пич ги разфасова в чували по 15 кг. Но като знам всяка българска работа сигурно ще слага по 14,5кг или по малко. Обаждах се и в склада на Ерато в с. Мрамор 02/9250220, имат на Техноууд 396лв/т.
Аз взех точно от тези на разклона на лозен, но Ботевградски от дъб/бук. Водят ги клас А. За съжаление още не успявам да пусна системата и да ги видя как горят :(
Разфасовките са по 15кг,но мисля, че не всички са по толкова, защото някои чували ми се сториха по-леки. Износ за Италия уж били.
Цената им беше 420лв/кг още тогава - преди нова година. Тези на техноуд бяха по 400.
Някой интересувал ли се е от Румъния направо дали може да се внесе един камион 20-30тона?
Сигурно по-тънко ще се върже.
Ами, голямо производство - виж наще какво казват - чужденците с предимство. За Румънците ние сме чужденци... та... :)
Ще пиша като стигна до палене, как са.
radiocontrol - специалист
Хора дайте за следващия сезон да се съберем и да внесем от Румъния някакво количество.Пробвал съм над 10 вида различни пелети но на качество като румънските никой неможе да стъпи.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 315

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: