• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:) В повечето случаи - трябва да разбираш от горелката ( говоря по принцип) ,за всяко нейно действие си има причина ,не са изключени повреди по платката ,но по вероятно е заигравка с качество пелети,дози,време, въздух.И аз всеки ден научавам по нещо ново за тази горелка ,само едни пелети да смениш ( без да я настроиш) и може да започне да не работи .Оня ден един клиент сменя пелетите с по калорични ,без да разбира и отражателя в тръбата пригорял ,с предните пелети дозите и въздуха са едни ,обаче с по калоричните - дозата е твърде голяма за времето през което трябва да изгори ,също и въздуха е бил по малко .Такива ми ти работи .А имам един друг човек който три години слага различни пелети и нищо не променя - и горелката не е дала никакви ядове ,случва сигурно на добри пелети .Настройките са му заводските ,правих му в началото настройки с пелети Трон ,общо взето се наложи да намаля малко въздуха на степените ,след това човека ми каза че върнал обратно заводските цифри ( няма да му се сърдя я ) :) горелката останала без пелети и той се чудил кое е причината - прегледал менюто и настроил по книжката ,след това напълнил бункера и всичко се оправило .
emilvelkov73 - специалист
Здравейте колеги,
някой може ли да каже на феролито пламъка дали излиза хоризонтално или под някакъв ъгъл че при мен много не се вижда.
Питам защото ми казаха за котел Бош 2000 че е
подходящ за горелка с пламък под ъгъл заради по добро КПД.
С 2 думи струва ли си да си купя този Бош 2-ра употреба за да сменя солитеч чугунен?
Благодаря предварително
filmatoplo - майстор
Ако е запазен си заслужава ,също и ако Боша е по мощен примерно 32-45 киловата . Пламъка си знае от къде да мине ,не му пречи .
emilvelkov73 - специалист
filmatoplo написа:
Ако е запазен си заслужава ,също и ако Боша е по мощен примерно 32-45 киловата . Пламъка си знае от къде да мине ,не му пречи .
Изглежда запазен и е 24 kw от старите истинските бошове но като горелката е 34 kw малко се чудя но пък тя се регулира а на мен повече от 20 със сигурност не ми трябват
filmatoplo - майстор
Ще свърши работа ,един съвет преди монтажа - направи си метална кутия за пепелник под котела и го вдигни на нея ,хем ще имаш голям пепелник хем един ден на тази кутия може да сложиш горелка Грейко и да гориш слънчогледови​ пелети ,на кутията ще имаш врата за почистване ,нищо не губиш само печелиш . :)
Можете ли да ми помогнете с почистване на лопатите на вентилатора
Започна да дрънка на втора степен
По точно как да я разглобя
Благодаря
Здравейте, имам проблем с фероли горелка, дава грешка А01.Не тръгват пилети по тръбата?Знаете ли някакъв сервиз или специалист към Добрич?!БЛЯГАДЯРЯ
нед фев 12, 2017 12:00 pmfilmatoplo написа:
:) В повечето случаи - трябва да разбираш от горелката ( говоря по принцип) ,за всяко нейно действие си има причина ,не са изключени повреди по платката ,но по вероятно е заигравка с качество пелети,дози,време, въздух.И аз всеки ден научавам по нещо ново за тази горелка ,само едни пелети да смениш ( без да я настроиш) и може да започне да не работи .Оня ден един клиент сменя пелетите с по калорични ,без да разбира и отражателя в тръбата пригорял ,с предните пелети дозите и въздуха са едни ,обаче с по калоричните - дозата е твърде голяма за времето през което трябва да изгори ,също и въздуха е бил по малко .Такива ми ти работи .А имам един друг човек който три години слага различни пелети и нищо не променя - и горелката не е дала никакви ядове ,случва сигурно на добри пелети .Настройките са му заводските ,правих му в началото настройки с пелети Трон ,общо взето се наложи да намаля малко въздуха на степените ,след това човека ми каза че върнал обратно заводските цифри ( няма да му се сърдя я ) :) горелката останала без пелети и той се чудил кое е причината - прегледал менюто и настроил по книжката ,след това напълнил бункера и всичко се оправило .
Здравейте, виждам, че сте наясно с много неща!От къде сте?Имам прочлем с горалката по точно, не падат пелети по тръбата.Включва си издухва прахаи спира дава грешка А01!От Добрич съм....
filmatoplo - майстор
Да се провери дали върти само шнека .Относно от къде съм-само аз ли си чета подписа . :)
вт дек 04, 2018 1:52 pmfilmatoplo написа:
Да се провери дали върти само шнека .Относно от къде съм-само аз ли си чета подписа . :)
Как?? :sad: :sad:Бургаско.... :cry: :cry: :cry:Може ли да ви звънна, видях май телефон?
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 26

Тема "Проблем с горелка Фероли." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: