filmatoplo написа:Ако е запазен си заслужава ,също и ако Боша е по мощен примерно 32-45 киловата . Пламъка си знае от къде да мине ,не му пречи .Изглежда запазен и е 24 kw от старите истинските бошове но като горелката е 34 kw малко се чудя но пък тя се регулира а на мен повече от 20 със сигурност не ми трябват
нед фев 12, 2017 12:00 pmfilmatoplo написа:Здравейте, виждам, че сте наясно с много неща!От къде сте?Имам прочлем с горалката по точно, не падат пелети по тръбата.Включва си издухва прахаи спира дава грешка А01!От Добрич съм....В повечето случаи - трябва да разбираш от горелката ( говоря по принцип) ,за всяко нейно действие си има причина ,не са изключени повреди по платката ,но по вероятно е заигравка с качество пелети,дози,време, въздух.И аз всеки ден научавам по нещо ново за тази горелка ,само едни пелети да смениш ( без да я настроиш) и може да започне да не работи .Оня ден един клиент сменя пелетите с по калорични ,без да разбира и отражателя в тръбата пригорял ,с предните пелети дозите и въздуха са едни ,обаче с по калоричните - дозата е твърде голяма за времето през което трябва да изгори ,също и въздуха е бил по малко .Такива ми ти работи .А имам един друг човек който три години слага различни пелети и нищо не променя - и горелката не е дала никакви ядове ,случва сигурно на добри пелети .Настройките са му заводските ,правих му в началото настройки с пелети Трон ,общо взето се наложи да намаля малко въздуха на степените ,след това човека ми каза че върнал обратно заводските цифри ( няма да му се сърдя я )
горелката останала без пелети и той се чудил кое е причината - прегледал менюто и настроил по книжката ,след това напълнил бункера и всичко се оправило .
вт дек 04, 2018 1:52 pmfilmatoplo написа: Да се провери дали върти само шнека .Относно от къде съм-само аз ли си чета подписа .Как??![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: