• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 48
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobi65 - специалист
ето нагледна зависимост между ламбда , температура на изгаряне и влажност
при мен при ламбда 1.6 имам 1320 градуса на върхът на факела и 86 изходящи газове..
Изчисленото КПД ми е 93.48 процента . Стоиностите на СО в изходящите газове под 100 (50- 70-90) . при ламбда между 1.4 - 1.5 са над 500 ppm

Прикачен файл

graf%20temp%20pr%20gor.jpg
graf%20temp%20pr%20gor.jpg (72.95 KиБ) Видяна 2774 пъти
6osi6 - майстор
bobi65 написа:
настройват се всички степени на мощност на желаната стойност на ламбда.. в моят случай 1.6 след което се активира с ключе контролната функция (стабилизация).
Ще изчакам още две години да направиш допълнителни подобрения и тогава ще взема едно.
Моето управление няма степени. Модулира в рамките на 10 kW, като мощностите от 15,20 и 25 kW се задават ръчно.
Ако работи на 25 kW и намалява мощноста до 15, мисля че логиката на контрола трябва да бъде - ламбда >1,6 за 10 kW и ламбда 1,3 ~ 1,4 за 25 kW.
nandrolon - специалист
Здравейте, вече месец не мога да си настроя котела като хората/ готов съм за огняр в някой тец/ .

В момента не мога да разбера при едно и също количество гориво при вентилатор 15 % / за пример / сондата показва 8 % О2. В следващия момент при вентилатор 35% кислорода отново е 8% . Сондата работи защото при отваряне на вратата веднага кислорода отива към 20 % .

Та сега се чудя какви стойности на вентилатора да задам при положение че процента кислород не се изменя много много при едно и също количество гориво.

И накрая отчитам факта че е твърдо гориво.
bobi65 - специалист
Най вероятно имаш множество от затлачени отвори за първичен въздух.. и има огромно вършено съпротивление .. огледай си и си почисти горивната камера и всички дупчици
nandrolon - специалист
Последно мнението на продавача е че е грешната скара за горелката. Тази била за овес и въздухът за горене не отивал там където трябва.
Ще изчакам резултатите с новата скара.

Благодаря за мненията!

п.с. https://www.youtube.com/watch?v=X_sQbmhGQLw

то не е останал един отвор за въздух :-D
bobi65 - специалист
п.с. https://www.youtube.com/watch?v=X_sQbmhGQLw

то не е останал един отвор за въздух :-D[/quote]

Значи диагнозата ми е била 100 процента вярна.. .. .. какъв е котела и горелката... Успех ти желая
nandrolon - специалист
Горелката е kostrazewa platinum bio, котелът е mini bio.

Горелката нормално ли е да работи по този начин и без котел?
https://youtube.com/watch?v=W0SZIW3DYq4

Защото моята не може...
6osi6 - майстор
Сложил си решетката за овес, тя е със 64 отвора. Решетката за пелети е с 20 отвора. Въздухът преминава през нея с по-голяма скорост за сметка на по-ниския дебит. Скарата на решетката се почиства при всяко изхвърляне на пепелта от котела!
Ламбадата трябва да е 1,4 - 14%.
andy_forresite - майстор
Той не е горял пелети, а е хабил пелети. Споко, и аз съм го правил този номер. Когато гореше се усетих че съм със скарата с по-големи дупки за въздух и намалих въздуха докрай. Така изкарах добро горене и на другия ден смених скарите.
шоп - майстор
nandrolon написа:
Горелката е kostrazewa platinum bio, котелът е mini bio.

Горелката нормално ли е да работи по този начин и без котел?
https://youtube.com/watch?v=W0SZIW3DYq4

Защото моята не може...
Според мен това е клип как не трабва да изглежда пламъка в една горелка. Тук виждаме подаване на прекалено много въздух. Пламъка е силен и неспокоен. За ударно загряване на водата в една система става ( макар , че КПД то ще е ниско ), но за ефективно икономично горене пламъка трябва да спокоен, с леки "откъсваня" на върха му. Разбира се за клипа е атрактивно заснемането на бурно ( но с излишък от въздух горене, отделената топлина от това горене едва ли ще се усвои от стандартен топлообменник и неусвоената топлина ще замине по димохода за да " топли гълъбите" :x

За пример, погледнете пламъка на една свещ. Спокоен е, има кислород точно колкото трябва. Към такъв пламък трябва да се стремим.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 48

Тема "Ламбда контрол на котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: