• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Я да попитам, радиаторите на втория етаж не са достатъчно загрели...на какво може да се дължи това? Помпата е Алфа2, на AutoAdapt съм я сложил, в момента черпи 7-10 вата мощност...системата ми е с колектори на двата етажа, долу няма проблеми, радиаторите са горещи. Забелязах, че при завъртането на две от мини кранчетата на горния колектор, започва да тече вода от тях...но пък няма въздух в системата...
LazarGanev - "Велик майстор"
Балансирай потоците на двата етажа чрез крановете на колекторите
kalin72 - майстор
LazarGanev написа:
Балансирай потоците на двата етажа чрез крановете на колекторите
Тоест как? Да притворя малко входящия кран на долния етаж?
Да, може входящия, може изходящия, може и двата.
kalin72 - майстор
Тоест проба-грешка :)
Ако има значение, но колектора на трудената вода на горния етаж е по-топъл от колектора на топлата вода...това как става?
Аха, значи може там да е ключа за бараката. И радиаторите ли са по-топли долу?
kalin72 - майстор
Радиаторите на долния етаж са си нормално топли, целите, не само горната половина.
Тоест, да направя това, което ме посъветва, да затворя малко крана на входящата вода на колектора на първия етаж? Или пък да притворя изходящия кран на колектора на втория етаж? Или да си поиграя с различни сценарии?
Сега проверих, колекторите горе са си топли както трябва, на входящата горещ, на изходящата студен....интересно, защо понякога се получава обратното?
filmatoplo - майстор
kalin72 написа:
Филма, ако изскочи пак добра оферта за 300-500-800 литра буфер, казвай, ще заделя пари от фонда "И аз съм човек", специално за това :))
Случайно мярнах собственика на 1000 литровия буфер , каза давам го на полувин цена от нов , но за точни пари не се разбрахме -важното е че го продава.
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
kalin72 написа:
Филма, ако изскочи пак добра оферта за 300-500-800 литра буфер, казвай, ще заделя пари от фонда "И аз съм човек", специално за това :))
Случайно мярнах собственика на 1000 литровия буфер , каза давам го на полувин цена от нов , но за точни пари не се разбрахме -важното е че го продава.

Ако можеш снимай го, или поне ми кажи буфер на Сънсистем ли е, на Теси или Елдом е...също ме интересува диаметър, височина и тегло...и как ли ще го изпратиш до Брезник???
filmatoplo - майстор
По Еконт ще дойде без проблем , Симсон ми пратиха така.За Буфера -тоест това е бойлер със серпентина , фабричен вертикален , произведен в завод в Пловдив , името беше нещо Технопроект -но може да греша :? .Има си табелка , висок е към 165 ,фи към 80 -това наизуст трябва да се премери. :) Няма изолация -идва така червеногрундиран , на 3 крачета -индустриален бойлер се води.изглежда така http://ecotermal-bg.com/index.php?m=320 ... &prodid=18
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 28

Тема "Да поправим моята инсталация - монтаж на две помпи, трипътен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: