• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 111
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Svezar - специалист
Какво топлите с тези горелки та не смогвате на 3-та степен ?? При мен проблема е да намеря минималната доза при която да не губи пламъка /за момента т7-20 /доза 28/ от там нататък разликата е само че в студеното време стига зададената температура за повече време отколкото в топлото,но си я стига ! Топля към 180 квадрата разпределени на етаж и половина+пристройка,разхода е от 3-4 чувала в големите студове /под -5/ до 1.5-2 в топлото време /над+5/ !
filmatoplo - майстор
Абе и аз това се чудя. :? :)
Ludoto_momche - специалист
Svezar - Ми топля колкото теб 180 кв. Без изолация,само пвц аа имам изолацийка само на таваните.Е като гледам разхода един и същ хаха с разликата,че държа горелкта t07-15 и от 3та минавам на 4 степен,че не може да стопли водата на по-малка степен.Когато на вън е минус 8,10 гр.Даже сега когато се затопли времето не съм я свалял,работи на 4та степен и гори около 2 чувалчета за 24 часа.Е и седя на 21 гр. В къщи ти ако седиш на по-топло пак е нещо с същия разход.Водата я държа най - много 55 гр.в студа,че вижда зор с вдигането на градуси.На 4та работи примерно 1 час да затопли а на 2 работи 2 часа и затова и вдигам градусите като цяло това е .Даже я пробвах на 2ра степен в студа и вместо 4 чувала изгоря 5 и не беше толкова топло.
Вие как ги топлите тия квадрати на малки степени незнам :) Ако спра половината радиатори може и да топли на 2ра степен или ако сложа 10 см.изолация на всякъде и пак ще и е малко 2ра :) На моменти плаче и за 5та ама я карам на 4та :)
Svezar - специалист
С толкова ниска зададена темп. на водата и толкова висока мощност горелката не се ли гаси и стартира постоянно !? При мен водата е на 67 понеже имам трипътен който отваря на 61 и ако пусна по-голяма мощност докато отвори и завърти водата ще стигне зададените градуси и ще се изгаси преди да затопли най-проблемните радиатори в пристройката /с една помпа съм/ ,а самата помпа я спирам на 59 понеже за да тръгне пак горелката трябва водата да падне на 57, и понеже в котела много бавно изстива водата времето докато стигне от 59 до 57 ми е почивката и то се влияе от външните температури-колкото е по-студено толкова по-бързо ще запали отново. Ако не спра помпата максимум за 10мин е охладила достатъчно водата и пали пак ,а така минават между един или два часа преди да се стартира отново ! Не слагам термостат понеже къщата е изолирана а пристройката не е ,и ако сложа в нея при мен ще е горещо /не искам да слагам вентили на всички радиатори и да спирам на 0 циркулацията / ,а ако термостата е в къщата в пристройката тъщата ще умре от студ, и затова гимнастиката ми е сложна ! Иначе температурата която държа е 22,5 нон стоп,няма денем няма нощем
Ludoto_momche написа:
На моменти плаче и за 5та ама я карам на 4та :)
Нали се сещаш че котела може да усвои определено количество топлина,другото заминава през комина,и колкото повече вдигаш степените толкова повече топлиш врабчетата :!:
Svezar - Хич даже бавно ги вдига изобщо не гасне докато стайния не даде стоп на горелката много рядко влиза в модулация и то по 5 минутки.И аз по миналата година сложих трипътен на 60 гр.държах котела с по висока температура,но последните ми радиатори почти си бяха студени даже и другите не бяха равномерно топли само отгоре.Ядосах се и го махнах и ся седи в кутийката :) Просто на мен не ми вършеше работа трипътния.А за помпата я държа 12 гр.под зададената и аз съм с една помпа и я държа на 2.За да не включва и изключва 10 пъти така е добре.Може и заради тръбния път последните ми радиатори са ми на 30 метра от котела някъде нз.
sholiov - помощник
Здравейте колеги !

Натъкнах се на друг проблем днес докато чистех тавичката с пепелта. Забелязах, че 90% от пелетите са неизгорели, а именно като малки черни въгленчета. Кои параметри съответно мога да пипна за да отстраня проблема?
iceheart - специалист
Силата на вентилатора на 3 ст. t12 може да се намали. Почни да го намаляш с по 10 и гледай как е оганя. Ако оганя се усили прекалено много увеличавай t07 с по 1 еденица докато се получи стабилен не прекалено силен онън. Когато го обеснява човек звучи някак си.......... :-D Пробвай и пиши какъв е резултата....
sholiov - помощник
В момента т12 е 105, а т7-19. Ще намаля т12 на 90, а т7 на 20 и след това ще пиша какъв е резултата
Svezar - специалист
Само за сравнение слагам моите настройки /но за втора степен понеже не ползвам трета/ :
т7 - 20
т10 - 50
т11 - 28
ако стигах до трета едва ли вентилатора щеше да е повече от 75 :idea:
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 111

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: