Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Разход на Вино -жена какво е това Вино Ма -що свърши :)
filmatoplo - майстор
:prayer: Вижте по колко пелети пуска през 30 секунди .

Прикачен файл

IMG_20161231_225226.jpg
IMG_20161231_225226.jpg (39.27 KиБ) Видяна 2193 пъти

Прикачен файл

IMG_20161231_223753.jpg
IMG_20161231_223753.jpg (43.4 KиБ) Видяна 2198 пъти
filmatoplo написа:
:prayer: Вижте по колко пелети пуска през 30 секунди .
Малко греяно вино отгоре и сабалям си засупил. Всичко в едно. Е, почти де. Поне ши си са наял и сгрял. Така разхода е 50%, а КПДто 100.
Svezar - специалист
Чираче написа:
Още нещо. Къщата ми е с термопанели, +още 15 см вата преди обшивката. Ако е от значение, де.
Ма не бе,няма никакво значение,то дали си на мазилка или с 15см вата и термопанели .......все тая :-D
wankata7108 - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
wankata7108 написа:
За последното денонощие имам изгорени 33,5кг.-100кв.м.
колега с каква горелка си и какви пелети гориш
Горелка Грейко-20, слънчогледови Биоенергия Сливен.
Какви са цените при вас на слънчогледовите пелети
И аз съм с грейко и съм на сл.пелети та за това питам цени и качество.Колко мм са дебели и колко пепел ти правят
wankata7108 написа:
И аз съм с грейко и съм на сл.пелети та за това питам цени и качество.Колко мм са дебели и колко пепел ти правят
Слънчогледови на Биоенергия - 6мм., 200лв. лято, 220лв. зима, Туньо доволен. Две денонощия, до секундата, 82кг., бошовски пепелник като претоварена газка. Леко с купка. Може и три да изкара, преди да затрупа главата на горелката, но предпочитам да го изгася и почистя, щото почва да утежнява глобалното затопляне.
Слънчогледови на Л.Каравелово на място в селото - 8мм., 170лв., в големи чували по 700-800кг. Колега на Туньо е безразличен към тях, щото горяли като сливенските.
Разтършувай се по вашия край за евтини и ако не те мързи да чистиш, честито.
Разликата от слънчогледови до хубави чамови е нещо като между дърва или въглища и пелети. Горил съм чамови- за седмица половин пепелник нямаше, ама като порастна-тогава, че сега са ми скъпи.
Честита Нова година!
wankata7108 - специалист
wankata7108 написа:
Слънчогледови на Биоенергия - 6мм., 200лв. лято, 220лв. зима, Туньо доволен. Две денонощия, до секундата, 82кг., бошовски пепелник като претоварена газка. Леко с купка. Може и три да изкара, преди да затрупа главата на горелката, но предпочитам да го изгася и почистя, щото почва да утежнява глобалното затопляне.
Слънчогледови на Л.Каравелово на място в селото - 8мм., 170лв., в големи чували по 700-800кг. Колега на Туньо е безразличен към тях, щото горяли като сливенските.
Разтършувай се по вашия край за евтини и ако не те мързи да чистиш, честито.
Разликата от слънчогледови до хубави чамови е нещо като между дърва или въглища и пелети. Горил съм чамови- за седмица половин пепелник нямаше, ама като порастна-тогава, че сега са ми скъпи.
Честита Нова година!
аз ползвам слънчогледови русенски на 210 лв за тон е има пепел но пък цената е по добра от дъресните. Има ли разлика в разхода ти дървесни-слънчогледови.
achmonek - специалист
Честита НОВА ГОДИНА и от мен. Филма ни изпревари с честитките още в 00.00 часа :). Последното денонощие разход 35 кг. слънчогледови пелети. Моите ги вземам от Полски Тръмбеш на цена 144 лева тона с ДДС. Пелетите са 8мм. Добре горят, на дължина нямат големи разлики. Леко са пепеливи, но определено съм много доволен и от разхода и от цената. Като казвам леко имайте в предвид леко пепеливи а не ред пелети ред пепел!

Целия декември - разход 1120кг.
wankata7108 написа:
.
аз ползвам слънчогледови русенски на 210 лв за тон е има пепел но пък цената е по добра от дъресните. Има ли разлика в разхода ти дървесни-слънчогледови.
Не мога да кажа със сигурност- ползвах десетина дни миналия януари.
По скоро няма разлика или е пренебрежимо малка на фона на разликата в цената. Ако мога да си позволя,ще карам на чам.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: