Здравейте колеги .Имам следния проблем надявам се някой да помогне.Смених си контролера и сега ми трябва помощ за настройка.Камината бурнит 13kw на вентилатора му направих настройките сега като я запаля гори добре вдига тем. 41 градуса включва помпа (градусите са минимум 10 мах. 55 )
тем. на изгорелите газове 113 и ми дава грешка er12 неуспешно запалване .Благодаря предварително .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
2295 мнения в "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW"
burner
- специалист
съб окт 31, 2020 6:15 pmzhivko07 написа: Здравейте колеги .Имам следния проблем надявам се някой да помогне.Смених си контролера и сега ми трябва помощ за настройка.Камината бурнит 13kw на вентилатора му направих настройките сега като я запаля гори добре вдига тем. 41 градуса включва помпа (градусите са минимум 10 мах. 55 )Камината отчита запалване по два параметъра - по време и температура. Температурата може да я имаш, но ако си намалил времето на запалване много и тя не може да вдигне t, включвайки се в него, се регистрира неуспешно запалване. Може и от друго да е, провери си настройките.
тем. на изгорелите газове 113 и ми дава грешка er12 неуспешно запалване .Благодаря предварително .
Аз съм намалил малко времето и t на запалване, но в разумни граници и нямам такива проблеми.
filmatoplo
- майстор
Фумис ли е управлението,или Микронова.
нед ное 01, 2020 11:38 amburner написа:Благодаря .Било е от времето на запалване .Всичко е наред вече.съб окт 31, 2020 6:15 pmzhivko07 написа: Здравейте колеги .Имам следния проблем надявам се някой да помогне.Смених си контролера и сега ми трябва помощ за настройка.Камината бурнит 13kw на вентилатора му направих настройките сега като я запаля гори добре вдига тем. 41 градуса включва помпа (градусите са минимум 10 мах. 55 )Камината отчита запалване по два параметъра - по време и температура. Температурата може да я имаш, но ако си намалил времето на запалване много и тя не може да вдигне t, включвайки се в него, се регистрира неуспешно запалване. Може и от друго да е, провери си настройките.
Аз съм намалил малко времето и t на запалване, но в разумни граници и нямам такива проблеми.

съб окт 24, 2020 12:00 amАнита30 написа: Здравейте на всички, изчетох целият форум и така и не си дадох отговор. Имаме камина Бурнит 25kw advant от 1 месец, до преди няколко дни нещата вървяха повече от перфектни, докато не дойде гадният период. Започна се с неуспешно запалване, ок сменихме пелетите. Преди 2 дни нещата напълно излязоха извън контрол.Според мен това е от настройките на шнека.Ако не сте си оправили проблема още пишете ще ви пратя настраойките.Аз го имах същия проблем.По първия въпрос .Преди да я запалите натиснете и задръжте долния ляв бутон и ще се включи шнека .На горния циферблат ще започне да отброява време в секунди изчакайте около 25 сек. и натиснете същия бутон за да спрете подаването на пелети и тогава натиснете бутона за запалване.По този начин става по бързо запалване защото в кошничката има пелети когато включи запалката .
1. Неиска да се запали, пуска пелети, но не иска. Изчакваме я и пробваме пак.
2.Когато се запали и влезне в режим на модулация, продължава да пуска прекалено много пелети, които неможе да ги обгори.
Със запалването ни е най-големият проблем, звънях на техника, той ни каза, че е от комина, оправихме и комина, но тя продължава да ни прави номера. Седя до нея по 1 час да я чакам дали ще тръгне или не. Незнам какво вече да направиме и къде грешиме. Ако някой има логично обяснение ще съм благодарна да сподели.
seiko72
- специалист
съб окт 24, 2020 12:00 amАнита30 написа: Здравейте на всички, изчетох целият форум и така и не си дадох отговор. Имаме камина Бурнит 25kw advant от 1 месец, до преди няколко дни нещата вървяха повече от перфектни, докато не дойде гадният период. Започна се с неуспешно запалване, ок сменихме пелетите. Преди 2 дни нещата напълно излязоха извън контрол.здр намалете подаването при параметър TP1 - C11
1. Неиска да се запали, пуска пелети, но не иска. Изчакваме я и пробваме пак.
2.Когато се запали и влезне в режим на модулация, продължава да пуска прекалено много пелети, които неможе да ги обгори.
Със запалването ни е най-големият проблем, звънях на техника, той ни каза, че е от комина, оправихме и комина, но тя продължава да ни прави номера. Седя до нея по 1 час да я чакам дали ще тръгне или не. Незнам какво вече да направиме и къде грешиме. Ако някой има логично обяснение ще съм благодарна да сподели.
вт фев 25, 2020 9:31 amvaleridechev написа:Здравей, намери ли wi-fi модул и свърза ли го? Ако не си, ми се обади на тел. 0888 330322 да ти обясня.пет фев 21, 2020 4:35 amvaleridechev написа: Здравейте.Тъй ли пък ни един не знае нещо, че да напише нещо по въпроса!?!
От Стара Загора съм. Имам пелетна камина BURNit PM Comfort plus 25 kW.
Търся квалифициран специалист, който да монтира wifi модем на контролера, като идеята ми е да я управлявам дистанционно през Интернет с мобилно приложение за Android.
Ако не е толкова сложен монтажа и настройките, бих могъл да се справя и сам, ако кажете от къде и какъв модем да си купя.
Благодаря предварително.
Ако питането ми не е за тук, кажете да го пусна, като нова тема.
вт фев 18, 2020 7:13 pmburner написа:Провери 76-ти параметър, трябва да е 1. След като го промениш рестартирай контролеравт фев 18, 2020 3:06 pmdiqn88 написа: Здравейте, някой имал ли е следния прсблем!Виж заглавието на тази тема. Тя е за определен контролер. За трети път казвам, притежателите на по-нови модели Бърнит с контролер Фумис и незнамощекаквоситам да си направят друга тема и да пишат там, а тук да търсят само съвети за хардуеъра, доколкото съвпада с моделите от тази тема. Спрете да пълните темата с излишни въпроси. Впрочем, май тема за Фумис вече има, ама няма кой да я потърси.
Камината е бърнит комфорт 4G, не ми позволява да променям стойността на температура в стаята. След това забелязах, че камината работи само на минимална мощност, независимо на коя степен е оставена. Правих опити да променя стойността за максимална мощност. Параметър Р018. Независимо от стойността която е въведа оставаше без промяна подаването на пелети. Само при промяна на параметър Р010 за минимална мощност се променяше подаването. Което потвърждава че работи на минималната мощност. Зададени са 60 гр на вода и от самото начало си работи с тази минимална мощност. Дайте идея какво може да е станало и ако някой знае как да рестартирам настройките че да се върнат към фабричните.![]()
Здр някой може ли да ми кажете настройките на burnit 13 KW захранва 3 радиатора 2 са 1200
/500 а другия 100/60
/500 а другия 100/60

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература