Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет ное 06, 2020 11:17 amstanistaf написа:
Здр някой може ли да ми кажете настройките на burnit 13 KW захранва 3 радиатора 2 са 1200
/500 а другия 100/60 :?
Аз ги сметнах около 7 kw
нед ное 01, 2020 6:34 pmzhivko07 написа:
нед ное 01, 2020 11:38 amburner написа:
съб окт 31, 2020 6:15 pmzhivko07 написа:
Здравейте колеги .Имам следния проблем надявам се някой да помогне.Смених си контролера и сега ми трябва помощ за настройка.Камината бурнит 13kw на вентилатора му направих настройките сега като я запаля гори добре вдига тем. 41 градуса включва помпа (градусите са минимум 10 мах. 55 )
тем. на изгорелите газове 113 и ми дава грешка er12 неуспешно запалване .Благодаря предварително .
Камината отчита запалване по два параметъра - по време и температура. Температурата може да я имаш, но ако си намалил времето на запалване много и тя не може да вдигне t, включвайки се в него, се регистрира неуспешно запалване. Може и от друго да е, провери си настройките.
Аз съм намалил малко времето и t на запалване, но в разумни граници и нямам такива проблеми.
Благодаря .Било е от времето на запалване .Всичко е наред вече. =D> =D> =D>
А от къде се настройва това време имам същия проблем :? :?
Здравейте, имам въпрос към по-разбиращите от мен🙂. Камината ми е 13- ка. Беше изключена доста време от захранването (наложи се да се местим), та сега като тръгна да я паля и ми изписва грешка 07. Дайте идея как да я оправя. Обадих се в сервиза, обаче вече не е гаранционна и ми искат 40 лв за транспорт и 40 лв само да я отворят. От тези 80 лв нагоре щели да ми кажат какво и има и колко щял да струва ремонта 😕
вт ное 10, 2020 10:20 amDani_ivanova написа:
Здравейте, имам въпрос към по-разбиращите от мен🙂. Камината ми е 13- ка. Беше изключена доста време от захранването (наложи се да се местим), та сега като тръгна да я паля и ми изписва грешка 07. Дайте идея как да я оправя. Обадих се в сервиза, обаче вече не е гаранционна и ми искат 40 лв за транспорт и 40 лв само да я отворят. От тези 80 лв нагоре щели да ми кажат какво и има и колко щял да струва ремонта 😕
Грешка в Енкодера. Свързано е с вентилатора. Вероятно компрометирана връзка- окислен, замърсен контакт, клема, букса...Връзката между платката и вентилаторът да се проследи.
Изходът за вентилатор, на платката е означен с V1.
Възможно е да е повреден сензорът за обороти на вентилатора, случва се понякога и докато не работи??!!! но по вероятно е клемичката за този сензор (датчик Хол) да е окислена. На моторчето на вентилатора е, най отзад. Случва се и при други камини.

Рестартирайте контролерът с бутон Р1!
вт ное 10, 2020 10:50 amТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 10, 2020 10:20 amDani_ivanova написа:
Грешка в Енкодера. Свързано е с вентилатора. Вероятно компрометирана връзка- окислен, замърсен контакт, клема, букса...Връзката между платката и вентилаторът да се проследи.
Изходът за вентилатор, на платката е означен с V1.
Възможно е да е повреден сензорът за обороти на вентилатора, случва се понякога и докато не работи??!!! но по вероятно е клемичката за този сензор (датчик Хол) да е окислена. На моторчето на вентилатора е, най отзад. Случва се и при други камини.

Рестартирайте контролерът с бутон Р1!
Опитах няколко пъти с рестарт, но нищо не се случва. Довечера ще я разглобим да видим това кабелче, за което ми казвате. Благодаря. Ще Пиша, ако това е проблема 🙂
вт ное 10, 2020 11:21 amDani_ivanova написа:
Опитах няколко пъти с рестарт, но нищо не се случва. Довечера ще я разглобим да видим това кабелче, за което ми казвате. Благодаря. Ще Пиша, ако това е проблема 🙂
Рестартирането би трябвало да промени Р25.
Ако можете, променете настройката! Да стане Р25-0, но запомнете стойността 1 или 2 е била!
Така би трябвало да тръгне.
вт ное 10, 2020 11:57 amТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 10, 2020 11:21 amDani_ivanova написа:
Рестартирането би трябвало да промени Р25.
Ако можете, променете настройката! Да стане Р25-0, но запомнете стойността 1 или 2 е била!
Така би трябвало да тръгне.
Бихте ли обяснили подробно на непосветената 🙃, как се стига до това р25? Много съм зле с тия настройки 😕
вт ное 10, 2020 12:03 pmDani_ivanova написа:
Бихте ли обяснили подробно на непосветената 🙃, как се стига до това р25? Много съм зле с тия настройки 😕
Със задържане на бутони Р2 и Р4.
Код 0000.
нед ное 08, 2020 12:17 pmstanistaf написа:
нед ное 01, 2020 6:34 pmzhivko07 написа:
нед ное 01, 2020 11:38 amburner написа:

Камината отчита запалване по два параметъра - по време и температура. Температурата може да я имаш, но ако си намалил времето на запалване много и тя не може да вдигне t, включвайки се в него, се регистрира неуспешно запалване. Може и от друго да е, провери си настройките.
Аз съм намалил малко времето и t на запалване, но в разумни граници и нямам такива проблеми.
Благодаря .Било е от времето на запалване .Всичко е наред вече. =D> =D> =D>
А от къде се настройва това време имам същия проблем :? :?
Отваряш меню таймер ТР 05 после проверяваш позиции Т04-Т05 за 13KW Т04 не по малко от 300 моето е 450 за Т05 480
Здр откъде се настройвавремето за запалване на 13kw burnit

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: