Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nikrum - специалист
Не си хабете времето и усилието за sonoff не са надеждни след 20 Тина цикъла пробиват кондензаторите и до там.Платката е станиол и не търпи запояване и ремонт. Губят WiFi връзка и стават не управляеми...това е за лампи и не важни приложения...сървърите не винаги се достъпната от бг защото са чайна майна.Ако държите на смарт реле а не термостат си вземете нещо it за 40 лв да знаете че го контролирате...
пет дек 28, 2018 6:19 pmveesskoo написа:
пон дек 24, 2018 10:19 amHamavia написа:
Моите в момента саР20-160, Р21-140,Р22-140,Р23-170,Р55-48,Р95-7,Р96-7.така добре ли са?Р10е10 и не ми вдига водата повече от 48 градуса,а снощи го оставих Р10-12 и сутринта бункера почти беше свършил.
Добър вечер на всички
Ето малко истини
12kW - 0.8 минимален разход
18kW - 1-1.2 на час
25kW - 1.2 - 1.5

EcoSpar
Честито на печелившите , колкото и да ги базикате това е истината за камините :? :?: :razz: :razz: :razz:
Свалянето на P10 води до спъване на мощността на 1 степен - при мен е 16 и повече от 56 гр. на водата не вдига
Сложете си изолация , но разхода ще е един и същ просто ще се потите повече :lol: :lol: :lol: :lol:

Прав си колега за разхода и аз стигнах до това мнение с Алба 18 съм, дайде акъл с какви параметри във фаза горене да ми прави по стъклото само бял прах, че сега ми го зацапва в жълто кафяво дето не се чисти лесно,в момента Р10 е 10,Р24 е 130
veesskoo - напреднал
съб дек 29, 2018 11:25 amHamavia написа:
пет дек 28, 2018 6:19 pmveesskoo написа:
пон дек 24, 2018 10:19 amHamavia написа:
Моите в момента саР20-160, Р21-140,Р22-140,Р23-170,Р55-48,Р95-7,Р96-7.така добре ли са?Р10е10 и не ми вдига водата повече от 48 градуса,а снощи го оставих Р10-12 и сутринта бункера почти беше свършил.
Добър вечер на всички
Ето малко истини
12kW - 0.8 минимален разход
18kW - 1-1.2 на час
25kW - 1.2 - 1.5

EcoSpar
Честито на печелившите , колкото и да ги базикате това е истината за камините :? :?: :razz: :razz: :razz:
Свалянето на P10 води до спъване на мощността на 1 степен - при мен е 16 и повече от 56 гр. на водата не вдига
Сложете си изолация , но разхода ще е един и същ просто ще се потите повече :lol: :lol: :lol: :lol:

Прав си колега за разхода и аз стигнах до това мнение с Алба 18 съм, дайде акъл с какви параметри във фаза горене да ми прави по стъклото само бял прах, че сега ми го зацапва в жълто кафяво дето не се чисти лесно,в момента Р10 е 10,Р24 е 130
Даваш малко пелети с много въздух , според мен намаляй въздуха P24 - 65 и гледай пламъка
Всичко е до пелетите
stefan33 - специалист
Как да намаля цикъла на подаване на дозите аурига 25кв.?И как се преминава от нормална регулировка на подробна регулировка
zlatanov_1988 - помощник
Здравеите от месец съм със Ecospar mini maxima 27kw отоплявaм 140 квадрата къща имам боилер а в дветe най големи стаи са вентилаторни конвектора ,в момента съм нагласил водата на 62 градуса през деня е на 2ра степен и я подържа а през ноща го поставям на първа .гори ми 2 човалчета на денонощие а понякога 2 и половина което според мене е много къщата е изолирана , мисля си че хората които правеха настроиките не са свършили нищо .. Имам и друг проблем през ноща на 1 степен при нагласени 62 градуса на вода ми държи 68-69 . Може ли някои да ми даде съвет да пробвам някъкви настроики защото според мене не работи както трябва .благодаря
nokoniko - специалист
чет яну 03, 2019 1:25 amzlatanov_1988 написа:
Здравеите от месец съм със Ecospar mini maxima 27kw отоплявaм 140 квадрата къща имам боилер а в дветe най големи стаи са вентилаторни конвектора ,в момента съм нагласил водата на 62 градуса през деня е на 2ра степен и я подържа а през ноща го поставям на първа .гори ми 2 човалчета на денонощие а понякога 2 и половина което според мене е много къщата е изолирана , мисля си че хората които правеха настроиките не са свършили нищо .. Имам и друг проблем през ноща на 1 степен при нагласени 62 градуса на вода ми държи 68-69 . Може ли някои да ми даде съвет да пробвам някъкви настроики защото според мене не работи както трябва .благодаря
Качи твоите настройки, за да се види как са нещата при теб. Постоянно ли ти гори през цялото денонощие или ти изключва когато достигне определена температура и след определено време ти включва. Ако ти гори постоянно 24 часа и разхода ти е 2 чувалчета за 140 квадрата, според мен разхода ти е прекрасен /1,25 кг. среден разход на час/. При мен Аурига 25 киловата , 140 квадрата къща с изолация 5 см. и дограма, разход два чувала от 9.00 до 23.00 /14 часа без да спира, 65 градуса на водата, 25 градуса в стаите/. :supz:
filmatoplo - майстор
:wink: Вариант 1 -слагате повредени термометри който показват 65 градуса на водата и 25 в стаята и така заблуждавате Жената ,а температурите ги гласите както на вас ви харесва :lol: :wink:
Pafkata - напреднал
чет яну 03, 2019 8:33 amnokoniko написа:
чет яну 03, 2019 1:25 amzlatanov_1988 написа:
Качи твоите настройки, за да се види как са нещата при теб. Постоянно ли ти гори през цялото денонощие или ти изключва когато достигне определена температура и след определено време ти включва. Ако ти гори постоянно 24 часа и разхода ти е 2 чувалчета за 140 квадрата, според мен разхода ти е прекрасен /1,25 кг. среден разход на час/. При мен Аурига 25 киловата , 140 квадрата къща с изолация 5 см. и дограма, разход два чувала от 9.00 до 23.00 /14 часа без да спира, 65 градуса на водата, 25 градуса в стаите/. :supz:
Разхода ти е супер! Моята мини максима лапа 3-3.5 чувала на 24 ч.при температура на водата 54 гр.довечера ще кача моите параметри
Pafkata - напреднал
След основното почистване на котела поставих турболаторите и забелязах че температурата на водата много бързо се изравни с температурата на димните газове 53/53 и не можа да влезе в режим горене ( при мен влиза при 60гр на димните газове). Какво да променя? Турболаторите са от усукани шини
nokoniko - специалист
чет яну 03, 2019 12:27 pmPafkata написа:
След основното почистване на котела поставих турболаторите и забелязах че температурата на водата много бързо се изравни с температурата на димните газове 53/53 и не можа да влезе в режим горене ( при мен влиза при 60гр на димните газове). Какво да променя? Турболаторите са от усукани шини
Увеличавай пар. 6 и 8 по малко и пар.22 и 23, за да пали с по-буен огън и ще вдигне температурата на газовете и ще стане..... :partyman: При мен така се реши проблема. Запомни старите настройки ако нещо не станат нещата да си ги възтановиш .
Последна промяна от nokoniko на чет яну 03, 2019 1:50 pm, променено общо 3 пъти.

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: