Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед дек 08, 2019 8:21 pmveselint написа:
:partyman:
Нямам за цел да храня който и да било и съжалявам, че се е наложило да платиш, като за нормални. Това не го разбирам. А щом ги продават, значи ползват ги, производителят не е фалирал, но защо никой друг, освен теб не пита? Или нямат проблеми или не ги интересува, справят се.
Забравих в какво ги гориш.
veselint - специалист
Това за храната го казах на шега,а по принцип проблема с пелетите може и да си е от моята глава.Пелетите иначе си горят и топлят добре,на първа степен подържа огъня с под кило на час,пепелта и бучките ги бутам,защото ме дразнят иначе горелката е горяла по една седмица без никой да я погледне.
нед дек 08, 2019 9:33 pmveselint написа:
Това за храната го казах на шега,а по принцип проблема с пелетите може и да си е от моята глава.Пелетите иначе си горят и топлят добре,на първа степен подържа огъня с под кило на час,пепелта и бучките ги бутам,защото ме дразнят иначе горелката е горяла по една седмица без никой да я погледне.
Браво, добра нагодия! Без да връщам назад, мисля че си с Грейко.
Е, що питаш?! Като няма проблеми свиркай си!
Я ги кажи, къде да си купя от тия!
veselint - специалист
Не,не съм с Грейко,с Мудларк съм но и тя е на принципа на Грейкото,с вътрешен шнек е и се самопочиства.По принцип си прав да не ръчкам ида си свиркам но,си ме влече и гледам ако може да станат по-добре нещата.Пелетите гледам че,ги предлагат пелети маркет и пишат че,имат склад във Варна,нищо не пречи да вземеш за проба един два чувала.
ndg - помощник
нед дек 08, 2019 9:33 pmveselint написа:
Това за храната го казах на шега,а по принцип проблема с пелетите може и да си е от моята глава...
нед дек 08, 2019 10:33 pmveselint написа:
...Пелетите гледам че,ги предлагат пелети маркет ...
Не е много сигурно, че е "от твоята глава". Миналата година бях с пелети от тази фирма, макар и от по-скъпите ( премиум, бук/бор 80:20, има ги на сайта им) и да: много пепел и шлака. Едвам почиствах с мястото където горяха. Иначе, както си написал - пали, гори, ама на седмица трябва да се чисти плочата в/у която горят. Остана ми един палет от миналата година и сега го пробутвам с новите (Волф), от които съм значително по-доволен.
Котелът ми е Пелетерм в2.
Ахаааа, в момента горя от слънчогледовите на Пелетимаркет, дето са в сезаловите чували, по 25 кг. Изостана ми тон и половина от предния сезон.Доста прашливи са, но не създават никакви проблеми в Грейко. Трябва да ги пробвам, ма не ми са влиза в затвора. Ако ми харесат ще заредя за резерв на газта.
Леле, ма тя цената...!!! Оставам си на досегашните.
Като е самопочистваща Мудларка, защо не горите слънчогледови?
veselint - специалист
Като е самопочистваща Мудларка, защо не горите слънчогледови?
[/quote]

Това беше и първия въпрос на инсталатора,като дойде да я пуска.Не взех от слънчогледовите, защото разликата между тях и индустриалните беше около 40лв.Слънчогледовите бяха 8мм.и ми се видяха доста натрошени в чувалите,реших че,100-150лв.по-малко не си заслужава.понеже през седмицата няма кой да се занимава с почистването, реших че тези ще са по-добри. :?
вт дек 10, 2019 10:06 amveselint написа:
разликата между тях и индустриалните беше около 40лв.Слънчогледовите бяха 8мм.и ми се видяха доста натрошени в чувалите,реших че,100-150лв.по-малко не си заслужава.понеже през седмицата няма кой да се занимава с почистването, реших че тези ще са по-добри. :?
Веси, не е 40. Може и да имат 8мм, не съм забелязал. Цена от 260 до 355, си е разлика, дори и за 1 тон.
https://peletimarket.com/%d0%bf%d0%b5%d ... 2%d0%b8-2/
Секи знае него си.
veselint - специалист
Да,240 са в Биг бег,в чували са по 290.Индустриалките бяха към 340лв.тонКупувах ги мисля , към края на септември.
вт дек 10, 2019 10:31 amveselint написа:
Да,240 са в Биг бег,в чували са по 290.Индустриалките бяха към 340лв.тонКупувах ги мисля , към края на септември.
Не съм як, ма съм хъсав и жилаф, та си купувам разфасовки от 25 кила, дето са 260 пари. Сега ти излезе сметката с 50 разлика, а аз че съм дребнав.
Разликата винаги е била голяма, а ти слагаш старата цена на индустриал и новата на слънчогледа, в 15 кг чувалче. Моите бяха 250, когато си купувал индустриалните. Пак 90 разлика.
Секи знае....туй го казах вече.
Слънчогледовите им са добри.

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: