Най - вълнуващия въпрос зимно време.
troa73 - помощник
Здравейте искам да питам някой ползвал ли е пелети hothouse какви са вашите впечатления.Чакам вашите мнения .
Svezar - специалист
пет яну 03, 2020 5:39 pmТрифон П.Трифонов написа:
https://vestapellets.com/red-magic-%D0% ... %B8%D0%B2/
Горят се в Църква, къпането е в София, много са добри.
Да де,ама за тези съм чел че се намират по-трудно от бананите по комунизма /или поне пак с толкова връзки/ :wink:
пон яну 06, 2020 4:17 pmSvezar написа:
Да де,ама за тези съм чел че се намират по-трудно от бананите по комунизма /или поне пак с толкова връзки/ :wink:
Не знам как е сега. Аз ползвам слънчогледови от Варна, а тези децата ги купиха есента, някъде по софийско, даже без връзки. Май първо пробваха 2-3 чувалчета.
troa73 - помощник
Здравейте пак някой ще ми каже ли мнение за пелети Hothouse.Благодаря предварително.
pi6ligara - специалист
пон яну 06, 2020 10:02 pmtroa73 написа:
Здравейте пак някой ще ми каже ли мнение за пелети Hothouse.Благодаря предварително.
Колкото на мен ми казаха за "Зехир", просто скачаш и това е, ти ще зи първия с отзиви за модела. При мен един вид успокоение беше, че инсталатора каза, "С какви пелети си, а Зехир са." Значи ги е чувал поне. Иначе иглолистни са и друго като за 1ва година на пелети не мога да кажа, защото съм си неук.
milev5 - специалист
пет дек 20, 2019 11:50 amradokova4ev написа:
чет дек 19, 2019 9:40 pmkali3896 написа:
Отоплявам се с пелетна камина .Миналата година горих букови пелети на Лескомерс .Струваше ми се ,че все нещо куца в настройките на камината,така изкарах зимата с постоянно ръчкане по настройките.Тази година започнах с един тон ПИРИН ПЕЛЕТ .Още при зареждането се вижда една червеникава прах ,като ги чупиш са супер меки .А сутрин в кошницата има нещо като буца от пясък,след десет часа горене ,тотално задръстване.Всичко това ми говори за супер много кора и боклучаци в тия пелети.Пламъка е жълто червен което е признак за лошо горене.Като запалих Парното с миналогодишните направо разбрах с какво съм се набутал тази година.Пламъка стана синкав/много светложълт , горивната камера стана бяла ,кошницата празна.Който иска скапани пелети препоръчвам ПИРИН ПЕЛЕТ .Прозрачни чували с преобладаващо зелен цвят Е НЯМА ТАКЪВ БОКЛУК.Закупени от Костинброд Бул.Ломско шосе.
Благодаря за отговора!
Потвърждавам същото за Пирит пелет.Април ги купих.
Има пясък в тях, но пък интересното е че отделят по малко пепел в сравнение с PELETIMARKET PREMIUM.Също така горят по дълго между 25s и 30s на доза и поддържат пламък 70-90% при 38%rm на вентилатора.
Общо взето и те не са стока заради шлаката в камерата, по стените нямам шлака, а пепелта е по малко.
Горелка и котел BISOLID 18 KW.
radokova4ev - напреднал
вт яну 21, 2020 9:37 pmmilev5 написа:
пет дек 20, 2019 11:50 amradokova4ev написа:
чет дек 19, 2019 9:40 pmkali3896 написа:
Отоплявам се с пелетна камина .Миналата година горих букови пелети на Лескомерс .Струваше ми се ,че все нещо куца в настройките на камината,така изкарах зимата с постоянно ръчкане по настройките.Тази година започнах с един тон ПИРИН ПЕЛЕТ .Още при зареждането се вижда една червеникава прах ,като ги чупиш са супер меки .А сутрин в кошницата има нещо като буца от пясък,след десет часа горене ,тотално задръстване.Всичко това ми говори за супер много кора и боклучаци в тия пелети.Пламъка е жълто червен което е признак за лошо горене.Като запалих Парното с миналогодишните направо разбрах с какво съм се набутал тази година.Пламъка стана синкав/много светложълт , горивната камера стана бяла ,кошницата празна.Който иска скапани пелети препоръчвам ПИРИН ПЕЛЕТ .Прозрачни чували с преобладаващо зелен цвят Е НЯМА ТАКЪВ БОКЛУК.Закупени от Костинброд Бул.Ломско шосе.
Благодаря за отговора!
Потвърждавам същото за Пирит пелет.Април ги купих.
Има пясък в тях, но пък интересното е че отделят по малко пепел в сравнение с PELETIMARKET PREMIUM.Също така горят по дълго между 25s и 30s на доза и поддържат пламък 70-90% при 38%rm на вентилатора.
Общо взето и те не са стока заради шлаката в камерата, по стените нямам шлака, а пепелта е по малко.
Горелка и котел BISOLID 18 KW.
Нормално е да имат по-малко пепел ,защото са от иглолистна дървесина 100% а пелетимаркета са смес от широколистна и малък процент иглолистна.
alexpell - помощник
ср яну 23, 2019 8:15 amborchoyor написа:
нед яну 20, 2019 8:49 pmikaloyanov написа:
Здравейте колеги , от скоро съм с пелетна камина от Mareli Systems 12 KW PSN , от Банско съм и имам проблем с пелетите , тук в целият регион не мога да случа на качествени пелети ( а всички пишат на торбите клас А1 ... дрън дрън .... качество никакво , контрол никакъв .... пробвам от кой ли не вече пелети и не мога да улуча качествени .... вече схванах настройките на камината след многократно идване на техника от Марели и вече станах спец ... Но проблема ми в момента са пелетите ... от местните производители или са с много пепел и задръстват под кошничката с пепел и не може да пали или са с шлака или нямат калоричност.... Сега последните 2 дни горя Schneider 100 % бор от Самоков , един приятел ми прати 2 чувалчета и да Ви кажа доволен съм но цената им много скъпа дори и лятото .... Пепел си има но поне под кошничката не натрупва , че тези от Разлог които горя които са само от трици правени уж горят добре но са ситни пелетките и с много боклук в чувала и трици и явно шнека като ги мята в кошничката като са ситни и пепелта директно се утайва под кошничката .... Препоръчайте ми НАИСТИНА КАЧЕСТВЕНИ ПЕЛЕТИ да пробвам че тук в Благоевградския регион всеки взе да произвежда пелети , а контрол и качество 0 !!!! Благодаря ви предварително !
Кои ит Разлог гориш, тука има поне 10 производителя, а може и повече?
pelletsbg.bg имат магазин в Благоевград.
alexpell - помощник
pelletsbg.bg имат магазин в Благоевград.
Имат поне седем вида пелети и са доста отзивчиви.Имат и транспорт.
troa73 - помощник
Здравейте искам вашите мнения за този проблем.Имам камина на пелети Alfaplam como 15kw доволен съм от камината освен че понякога дава грешка 8 това е пресостата понеже се замърсява шлауфката.Ползвам съм много видове пелети но при всичките дава много пепел на всеки 2 дена трябва да чистя пепелника защото е пълен.Звънях на инсталатора за да промени настройките на камината но той ми каза че не е от настройките на печката а от пелетите.Камината е със фабричните настройки.Моля споделете ако имате същите проблеми и ми кажете това нормално ли е да има толкова пепел.Единстврно не съм купувал пелети от румънските понеже са нереално скъпи.Благодаря предварително.

Тема "Мнение за производители на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: